Páratlan pisztrángvacsorák

Az egyik legértékesebb halunk - egyszerű, de nagyon finom vacsora keríthető belőle. Tipikus nyári fogás, tehát nincs több kifogás, pisztrángra fel!

A pisztráng manapság ritkaságszámba megy az ebédlőasztalokon. Sajnos már számos, korábbi élőhelyéről kipusztult, de azért jobb halárusoknál még mindig hozzájuthatunk szép, filézett egyedekhez. Aki már kóstolta a pisztrángot, biztosan nem feledi, mert az egyik legízletesebb, olajos húsú halunk, melyet itthon is tenyésztenek. S valóban, sokak szerint sokkal finomabb a tengerben úszkáló társaihoz képeset – akinek ez utóbbiak túlságosan jellegtelen ízűek, azok mindenképp nevezzenek be egy jó pisztrángvacsorára!

Papírban sült pisztráng

Ez egy ilyen "bedobom a sütőbe osz'jóvan" recept. A ráfordított idő ugyanakkor hatványozottan ellentétes arányban áll az ízével. Karácsonyra is ajánlom, akár elő-, akár ...

Sült pisztráng mandulával

Sikerült nagyon olcsón hozzájutnom az egyik kedvenc tengeri halamhoz. Nem akartam sokat a tűzhely mellett állni aznap este, így csak egyszerűen fűszereztem, és megsütöttem. Más tengeri ...

Azt talán már mondanunk sem kell, hogy mint a halak általában, a pisztráng is rendkívül egészséges: a többszörösen telítetlen zsírsav, az omega-3 megelőzi a szív- és érrendszeri betegséget, rengeteg fehérjét, vitamint tartalmaz, számos tanulmány bizonyítja, hogy már heti egyszeri halfogyasztás is meghosszabbíthatja az életet. A pisztrángot leggyakrabban önmagában, gondosan filézve fogyasztjuk, megsütjük – a legjobb ropogósra pirult krumpliágyon. A bőrét nem szükséges sütés előtt lehúzni, ha készen van, egy mozdulattal megszabadulhatunk tőle (nem mindenki teszi).

Grillezett pisztráng

Még több halas recept közül itt válogathatsz

Jellegzetes íze van a húsának, ami nagyon jól kombinálható fűszerekkel: rozmaringgal, tárkonnyal vagy akár kakukkfűvel is. Páclével is próbálkozhatunk, nagyon érdekes, ha friss citromlével bőségesen átdörzsöljük. A savas citrom kissé megmarja a pisztráng külsejét, ami lényegében előkészíti a további felhasználáshoz. Persze a hal belsejét se hagyjuk ki a jóból, jusson ide is a pácból, akármilyet is választunk! Már jó áron kapható újburgonya, vágjunk egészen vékony félkarikákat, helyezzük egy nagyobb jénaiba és a befűszerezett, pácolt, ízlés szerint elkészített halat dobjuk rá: mehet az egész a sütőbe!

Harminc perc alatt, 180 fokon biztosan átsül! Igazi nyári csemege, ha valahol jó áron hozzájuthatunk, vegyük meg, plusz az első lépés a rendszeres halfogyasztás bevezetése felé.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...