Így lesz ugyanolyan ízes a paradicsomszószod, mint az olaszoké

A paradicsomszószos tészta gyakran kerül az asztalunkra, amikor valami gyorsat és egyszerűt szeretnénk ebédelni. E két kvalitás mellett nem mindig helyeződik ugyanekkora hangsúly a minőségre: javítsunk most ezen – hívjuk segítségül az olasz konyhát!

Manapság már viszonylag sok olyan fogást készítünk otthon, amelyeket más nemzetek konyháiból emeltünk át. Azonban gyakran ezek az ételek némileg „elvesznek a fordításban”, minimálisan megváltoznak, talán kicsit veszítenek is eredeti lényükből, lényegükből, zamatukból. A paradicsomszósz szerintem kiváló példa erre, ugyanis őshazájában, Olaszországban egy végtelenül egyszerű, nem túlspilázott, de minőségi és karakteres mártás. Persze, ahány ház, annyi ízlés és pofon… mégis, ha szeretnénk a paradicsomszószos tésztánkat egy szerényen mesteri ebéddé alakítani, térjünk vissza a gyökerekhez, főzzünk úgy, mint az olaszok!

Nézd meg galériánkban a paradicsomszósz főzésének tippjeit:

Néhány recept a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...