Ezt rontják el legtöbben, amikor paradicsomot nevelnek otthon

A paradicsom az egyik legnépszerűbb zöldség (vagy gyümölcs) a magyar kertekben, hiszen akár kis odafigyeléssel is nagy mennyiségű termést szüretelhetünk belőle. De sokan elfeledkeznek arról, hogy azért nem árt odafigyelni néhány apró részletre, hogy semmiképpen se keletkezzen kár a kedvenc termésünkön.

Bizton állíthatjuk, hogy sokkal, de sokkal szomorúbb és zordabb hely lenne a konyhánk, ha hirtelen eltűnne belőle a friss, érett paradicsom. Gondoljunk csak bele: a lecsó, a muszaka, de egy jó olaszos húsgombócos fogás se lenne igazi a paradicsom nélkül. Ha te is termesztesz otthon paradicsomot, akkor fontos, hogy ne kövesd el azt a hibát, hogy nem veszed észre a betegségre utaló jeleket. Problémát jelezhet például a levélpöndörödés, a növény hervadása, a hulló virágok vagy akár a barna foltok megjelenése is...

Most elmagyarázzuk, melyiket mi okozhatja, és azt is, hogy mi a megoldás rájuk. 

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk erre:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...