Ezt rontják el legtöbben, amikor paradicsomot nevelnek otthon

A paradicsom az egyik legnépszerűbb zöldség (vagy gyümölcs) a magyar kertekben, hiszen akár kis odafigyeléssel is nagy mennyiségű termést szüretelhetünk belőle. De sokan elfeledkeznek arról, hogy azért nem árt odafigyelni néhány apró részletre, hogy semmiképpen se keletkezzen kár a kedvenc termésünkön.

Bizton állíthatjuk, hogy sokkal, de sokkal szomorúbb és zordabb hely lenne a konyhánk, ha hirtelen eltűnne belőle a friss, érett paradicsom. Gondoljunk csak bele: a lecsó, a muszaka, de egy jó olaszos húsgombócos fogás se lenne igazi a paradicsom nélkül. Ha te is termesztesz otthon paradicsomot, akkor fontos, hogy ne kövesd el azt a hibát, hogy nem veszed észre a betegségre utaló jeleket. Problémát jelezhet például a levélpöndörödés, a növény hervadása, a hulló virágok vagy akár a barna foltok megjelenése is...

Most elmagyarázzuk, melyiket mi okozhatja, és azt is, hogy mi a megoldás rájuk. 

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk erre:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...