Eddig soha nem látott, különleges ízű paradicsom kerül a magyar boltokba

Új paradicsomfajtát kezdtek el termeszteni Magyarországon. A különleges színű zöldség hamarosan a magyar piacon is megjelenik, így a hazai vásárlók is kipróbálhatják majd az új termést.

A svájci központú Syngenta nevű agrárvállalat által nemesített Yoom paradicsomot a Trivega Kft. orosházi és forráskúti kertészete termeszti, és várhatóan 300 ezer csomagot juttat belőle az üzletekbe. A vásárlók különleges sötétlila színéről ismerhetik fel a Yoom fajtát, amelyet édes-savanyú íze is egyedivé tesz a paradicsomok között – írja az MTI.

A lila paradicsom (YOOM)

A paradicsom ízéért az úgynevezett ötödik íz, az umami, sötétlila színéért pedig az antocianin felel majd, mely egy vízben oldódó, természetes pigment. A paradicsom karotinoidokban is gazdag, de C-vitaminban, káliumban és magnéziumban is bővelkedik.

A YOOM™ tavaly elnyerte a Fruit Logistica Innovációs Nagydíját, amely az egyik legrangosabb szakmai elismerés - számol be a paradicsom történetéről a Világgazdaság. A brüsszeli Taste Institute a paradicsom ízét három csillaggal, egyben a "Superior Taste Award" elismeréssel díjazta. A sötétlila zöldséget 20 országban, köztük Hollandiában, Spanyolországban, Franciaországban, Dániában, Belgiumban és Németországban is forgalmazzák, a termés szinte mindenütt helyi gazdálkodóktól kerül a boltokba.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...