5 szokatlan íz és alapanyag, amit a paradicsom mellé pakolhatsz

Paradicsomot szinte mindenhez lehet harapni – valószínűleg már eddig is kipróbáltuk különféle ízek és alapanyagok társaságában. De vajon kóstoltuk-e már az alábbiakat, és ha nem, készen állunk-e néhány ízkalandra?

Ha van olyan gyümölcs(!), amit a nap szinte bármelyik étkezésébe be tudunk illeszteni, akkor egészen biztos a paradicsom az. Indíthatjuk vele a napot, ha rántotta mellé gerezdeljük, kerülhet a tízórai szendvicsbe, főételek, levesek tömkelegét ízesítheti ebédkor, uzsonnára egy vajas kiflivel épp elég lesz, az este beköszöntével pedig kiadós salátákban parádézhat.

Egy ilyen gyakran használt alapanyag, mint a paradicsom biztosan sok ízzel találkozhat a konyhában: nézzünk most ezekből néhány ritkábban előforduló párosítást – csupa olyan társítást, amit mégis vétek lenne kihagyni.

Nézd meg galériánkban a paradicsommal társuló izgalmas ízeket!

Ezekkel a receptekkel érdemes kísérletezni:

Sült paradicsomos fehérbabkrémleves

Sokféle módon lehet krémes levestextúrát létrehozni tejszín vagy más egyéb tejtermék hozzáadása nélkül, például keményítőtartalmú zöldségek felhasználásával. Az édesburgonya ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További furcsán izgalmas ízek várnak rád:

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...