Nem zöldség a paradicsom, kezeld hát gyümölcsként!

A boltokban a zöldségek közt csücsül, nem süthetünk belőle édes süteményt, ellenben húsok és egyebek mellett kiválóan megállja a helyét: most akkor mi is a helyzet a paradicsommal? Egy identitáskrízis feloldása következik.

Minden reszkető ujjú gasztroújságíró mögött, aki néha üres fejjel le találja írni, hogy „kedvenc zöldségünk a paradicsom”, áll egy egész seregnyi olvasó, aki azonnal a segítségére siet, és felhívja figyelmét a tagadhatatlanul tudományos tényre, miszerint „A pARadICsoM gYüMÖlcS!!4!”. De egyszer mit tehet az ember, ha a tudomány állítását aktívan ostromolja a hétköznapi rutin, kikezdi a józan paraszti ész, és megnyirbálják a társadalmi normák?

Egyszerűen nem tudunk gyümölcsként gondolni a paradicsomra – pedig a váltás abszolút nem bonyolult, gondolati síkon csak egy egész kis lépést kell tennünk, ami az új ízek, ötletek és receptek viszonylatában mégis óriásinak hat majd. Induljon az átváltozás: lássuk, hogyan lesz a paradicsom zöldségből gyümölcs!

Nézd meg galériánkban a paradicsom gyümölccsé válásának lépéseit!

Receptek a kísérletezéshez:

Duplán görög saláta

Már csak a név miatt is úgy éreztem, muszáj megalkotnom ezt a salátát, persze hajtott a kíváncsiság is, hogy megtudjam, mennyire képes beilleszkedni a lédús dinnye a klasszikus görög ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a nyári tartalmak is csak rád várnak:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...