4 gyümölcs, amivel párosítsd a paradicsomot idén nyáron

A paradicsom botanikailag amúgy is gyümölcs, adjuk hát meg neki a lehetőséget, hogy bogyóként is kibontakozhasson – párosítsuk egyéb gyümölcsökkel, mondjuk az alábbiakkal!

Ha eljön a nyár, a paradicsom is gyakrabban díszíti konyhapultjainkat, ízesíti ételeinket. Amikor épp nem tésztát, levest vagy lecsót főzünk belőle, akkor különböző salátákba, hideg fogásokba tehetjük. Ráadásul – mivel a paradicsom íze oly’ sok mindenhez illik – kedvünk szerint szinte bármivel párosíthatjuk ezekben a salátákban. De tényleg bármivel: a zöldségeken túl próbáljunk ki pár édes gyümölcsöt is, és ámuljunk, milyen kiváló kombinációt alkotnak a lédús paradicsommal.

Nézd meg galériánkban a paradicsom gyümölcstársait, a tippekért kattints a képre!

Ízes receptek, amiket kóstolj meg idén nyáron:

Duplán görög saláta

Már csak a név miatt is úgy éreztem, muszáj megalkotnom ezt a salátát, persze hajtott a kíváncsiság is, hogy megtudjam, mennyire képes beilleszkedni a lédús dinnye a klasszikus görög ...

Juhtúrós-epres rukkolasaláta

Kezdődik az eperszezon. Nagyon szeretem ezt a gyümölcsöt, de tudom, hogy ilyenkor még nem az igazi, mégis elcsábulok néha. Néhány évvel ezelőtt találtam ki, hogy a rukkola és a ...

Labneh a kert kincseivel

A labneh a Közel-keleti joghurtsajt, ami a joghurt lecsöpögtetésével készül. Házilag is egyszerűen elkészíthető. Most egy olyan fogást készítettem vele, amit mindenki kedvére ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További izgalmas nyári gasztroprojektek várnak:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...