Szükséges-e különböző módon feldolgozott paradicsomokat venni?

A friss terményen kívül megannyi feldolgozott formában is hazavihetjük a paradicsomot: konzervben, sűrítve, passzírozva, darabolva, ízesítve. Kérdés, persze, hogy kell-e nekünk mindez?

Ebben a modern világban, a különböző módon feldolgozott alapanyagok és élelmiszerek Mekkájában gyakran elbizonytalanodhat az átlag vásárló. A paradicsom egy olyan gyümölcs, amely különösen sok permutációval képviselteti magát a polcokon: kényünk, kedvünk és igényeink szerint megvehetjük sűrítményként, passzírozott léként, hámozva, darabolva és konzervbe zárva, sőt, még előre ízesítve is. Természetesen a paradicsom esetében is igaz a szabály, ami a fogyasztói társadalmak életében oly’ sok minden másra: nevesen, hogy attól, mert valami létezik, nem biztos, hogy érdemes megvenni.

Nézd meg galériánkban a különböző módokon feldolgozott paradicsom hasznát, kattints a képre a tippekért!

A legízesebb paradicsomos fogásaink:

Pásztorpite szaftosan-sajtosan

Az angol konyhát sokszor alábecsüljük, pedig vannak igazi gyöngyszemei is! Az egyik ilyen a pásztorpite, ami gyakorlatilag köret és húsétel egyszerre: a zöldséges darált húsos ragut ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...