Paradicsom, banán, tojás - most akkor hűtőbe vagy ne? Vitáztunk

Óriás probléma került elő a szerkesztőségben - hűtőbe való a paradicsom vagy nem? És a banán? És a tojás?  

Ezek azok a kérdések, amik minden hátartásban előkerülnek - és általában mindenkinek megvan a maga totál meggyőződéssel tálalt véleménye, ami vagy tapasztalati vagy megszokásbeli alapokon nyugszik.Nálunk ilyen magyarázatok hangzottak el:

1. PARADICSOM

Miért jó hűtőben?

"Én csak hidegen szeretem."

"Tovább eláll a hűtőben, ezért ha nem azonnal esszük meg, oda kerül."

"Mindig hűtőben tartottam, jobban szeretem hidegen, ízlés dolga."

"Nekem van egy zöldséges ismerősöm, aki szerint ott kell tartani, de semmiképp se legyen fóliázva."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Szobahőmérsékleten jobb az íze, hűtőben csak hideg íze van"

"Nálunk gyorsan elfogy, kipörög, nincs is szükség rá, hogy hűtőbe kerüljön."

"A koktélparadicsom szerintem kint tovább eláll, mint hűtőben."

2. BANÁN

Miért jó hűtőben?

"Az az igazság, hogy nem veszünk banánt."

"Szerintem tovább eláll hűtőben."

"Ott a helye, tovább marad friss - szintén a zöldséges véleménye."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Nem rakom a hűtőbe, napokig eláll kint is, felesleges."

"Előbb megbarnul a héja a hűtőben, így a többi része is."

"Jobban kijön a saját íze, ha nem hűtőben van."

Írtunk már erről korábban mi is, nézd:

Itt a válasz, hogy miért nem kell hűtőben tartanod a tojást

3. TOJÁS

Miért jó hűtőben?

"Igaziból megszokás, anyukámtól jön, nincs más oka, mivel a boltokban is kint van a szabad polcokon, én mégis a hűtőben tartom."

"Azt gondolnám, így biztonságosabb, megelőzhetők a fertőzések, tovább eláll."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Mert a boltban sem ott van."

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...