Paradicsom, banán, tojás - most akkor hűtőbe vagy ne? Vitáztunk

Óriás probléma került elő a szerkesztőségben - hűtőbe való a paradicsom vagy nem? És a banán? És a tojás?  

Ezek azok a kérdések, amik minden hátartásban előkerülnek - és általában mindenkinek megvan a maga totál meggyőződéssel tálalt véleménye, ami vagy tapasztalati vagy megszokásbeli alapokon nyugszik.Nálunk ilyen magyarázatok hangzottak el:

1. PARADICSOM

Miért jó hűtőben?

"Én csak hidegen szeretem."

"Tovább eláll a hűtőben, ezért ha nem azonnal esszük meg, oda kerül."

"Mindig hűtőben tartottam, jobban szeretem hidegen, ízlés dolga."

"Nekem van egy zöldséges ismerősöm, aki szerint ott kell tartani, de semmiképp se legyen fóliázva."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Szobahőmérsékleten jobb az íze, hűtőben csak hideg íze van"

"Nálunk gyorsan elfogy, kipörög, nincs is szükség rá, hogy hűtőbe kerüljön."

"A koktélparadicsom szerintem kint tovább eláll, mint hűtőben."

2. BANÁN

Miért jó hűtőben?

"Az az igazság, hogy nem veszünk banánt."

"Szerintem tovább eláll hűtőben."

"Ott a helye, tovább marad friss - szintén a zöldséges véleménye."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Nem rakom a hűtőbe, napokig eláll kint is, felesleges."

"Előbb megbarnul a héja a hűtőben, így a többi része is."

"Jobban kijön a saját íze, ha nem hűtőben van."

Írtunk már erről korábban mi is, nézd:

Itt a válasz, hogy miért nem kell hűtőben tartanod a tojást

3. TOJÁS

Miért jó hűtőben?

"Igaziból megszokás, anyukámtól jön, nincs más oka, mivel a boltokban is kint van a szabad polcokon, én mégis a hűtőben tartom."

"Azt gondolnám, így biztonságosabb, megelőzhetők a fertőzések, tovább eláll."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Mert a boltban sem ott van."

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...