Paradicsom, banán, tojás - most akkor hűtőbe vagy ne? Vitáztunk

Óriás probléma került elő a szerkesztőségben - hűtőbe való a paradicsom vagy nem? És a banán? És a tojás?  

Ezek azok a kérdések, amik minden hátartásban előkerülnek - és általában mindenkinek megvan a maga totál meggyőződéssel tálalt véleménye, ami vagy tapasztalati vagy megszokásbeli alapokon nyugszik.Nálunk ilyen magyarázatok hangzottak el:

1. PARADICSOM

Miért jó hűtőben?

"Én csak hidegen szeretem."

"Tovább eláll a hűtőben, ezért ha nem azonnal esszük meg, oda kerül."

"Mindig hűtőben tartottam, jobban szeretem hidegen, ízlés dolga."

"Nekem van egy zöldséges ismerősöm, aki szerint ott kell tartani, de semmiképp se legyen fóliázva."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Szobahőmérsékleten jobb az íze, hűtőben csak hideg íze van"

"Nálunk gyorsan elfogy, kipörög, nincs is szükség rá, hogy hűtőbe kerüljön."

"A koktélparadicsom szerintem kint tovább eláll, mint hűtőben."

2. BANÁN

Miért jó hűtőben?

"Az az igazság, hogy nem veszünk banánt."

"Szerintem tovább eláll hűtőben."

"Ott a helye, tovább marad friss - szintén a zöldséges véleménye."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Nem rakom a hűtőbe, napokig eláll kint is, felesleges."

"Előbb megbarnul a héja a hűtőben, így a többi része is."

"Jobban kijön a saját íze, ha nem hűtőben van."

Írtunk már erről korábban mi is, nézd:

Itt a válasz, hogy miért nem kell hűtőben tartanod a tojást

3. TOJÁS

Miért jó hűtőben?

"Igaziból megszokás, anyukámtól jön, nincs más oka, mivel a boltokban is kint van a szabad polcokon, én mégis a hűtőben tartom."

"Azt gondolnám, így biztonságosabb, megelőzhetők a fertőzések, tovább eláll."

Miért nem rakom hűtőbe?

"Mert a boltban sem ott van."

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk