Pár napig alig lesz ivóvíz ezeken a helyeken

Keddtől csütörtökig több budapesti kerületben is alig lesz ivóvíz. Az átmeneti vízhiány oka a fővárosi gerincvezeték tisztítása. 

2019. október 15-17. között, vagyis jövő keddtől több budapesti kerületben kell arra számítani, hogy a csapokból kisebb nyomású és zavaros ivóvíz fog folyni - tájékoztat mindenkit a vízhiányról az index.hu és a Fővárosi Vízművek.

A leírtak szerint a következő napokban a gerincvezeték tisztítása miatt azV., VI., VII., VIII., IX. és XIII. kerületekben alacsony víznyomásra és zavaros vízre lehet számítani. A Vízművek szerint az alábbi időpontokban kell számítani vízhiányra a következő napokban:

  • 2019. október 15-én 7.00 - 19.00 óra között a IX. kerület
  • 2019. október 16-án 7.00 - 19.00 óra között az V. és XIII. kerület
  • 2019. október 17-én 7.00 – 19.00 óra között a VI., VII., VIII. és IX. kerület
Ezeken a napokon érdemes tiszta ivóvízzel felszerelkezni otthon, munkahelyünkön vagy az iskolában, valamint főzés és fürdés előtt a csapot megnyitva hagyni, hogy az esetlegesen zavaros víz kitisztuljon néhány perc alatt. Jó hír, hogy a gerincvezeték tisztítása javarészt munkaidőben történik, ma este azonban nem árt betárazni néhány palackkal a még tiszta vízből.
A Fővárosi Vízművek türelmet és megértést kér.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...