Pár másodperc alatt kiderítheted, hogy működik-e a maszkod

Csak egy gyertya kell ahhoz, hogy kiderítsd, tényleg ér-e valamit a maszkod. 

Ha meg akarjuk akadályozni a koronavírus-járványmásodik hullámát, akkor muszáj maszkot viselnünk a zárt helyiségekben. Fontos felhívni arra is a figyelmet, hogy az orrunkra is tegyük fel,a tökéletes biztonság érdekében. Jelenleg egyébként nem kötelező pont maszkkal eltakarni a szánkat és az orrunkat, elegendő egy sállal vagy egy kendővel is. De ezek valóban ugyanannyit érnek, mint az orvosi maszk? Könnyen kideríthetjük.

Gyertyateszt

A Portsmouth-i Egyetemen oktató Simon Kolstoe szerint a gyertyateszt a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy kiderítsük, tényleg véd-e a maszkunk, és ezt azóta az ismeretterjesztő műsorairól is ismert Bill Nye is bemutatta, nézzétek:

@billnye

##WearAMask ##LearnOnTikTok ##TikTokPartner

♬ original sound - billnye

A teszt lényege pedig nem más, mint hogykiderítsük, hogy az arcunkat eltakaró maszkkal/kendővel/sállal el tudunk-e fújni egy gyertyát. Ha nem, akkor ténylegesen hatékony.

Az ABC 6 is elvégezte a tesztet, és az öt maszkféleség közül kizárólag a kendővel sikerült elfújniuk a gyertyát. A kendő tehát felejtős!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...