Pár korty skandináv kávéélmény a belvárosban, a By Beans Coffee-ban

A Kávészünet új epizódjában a Hold utcai Belvárosi Piacra mentünk kávézni - ebéd után rögtön ide is beülhettek, itt a By Beans Coffee.

Budapest szívcsakrájába, a Hold utcai Belvárosi Piacra látogattam most el, ahol eddig sikerült kivétel nélkül nagyon-nagyon jókat kajálnom, cserébe hiányzott a színtérről egy vérbeli kávézó...idáig!Szóval ezentúl nem kell ebéd után a feketéd után kajtatni, csak a kajás szintről kell egyet legyalogolni a földszintre, és beugrani a By Beans Coffee-ba, ahol pazar kávékkal tudod kényeztetni magad.

A kávét a skandináv vidéken méltán híres pörkölő, a svéd Per Nordby szolgáltatja. Az espresso-szortimenten túl - amiket amúgy meseszép Dalla Corte gépeken készítenek - , itt sem hiányozhat a filterkávék sora. A prémium kávék mellett pedig a különösen finom édességek adják a pluszt.

A sok érdekesség - például Hipster Drip, ami lassan leváltja az Americano-t - mellett a By Beans egyik signature drinkje nem más, mint a Creamsoda Espresso, ami mily meglepő, de creamsoda (azaz vaníliás szénsavas üdítő) és kávé egyvelege. Eme édes, nemes nedűt pedig az angol Soda Folk-tól szerzik be, ami újabb tanúbizonysága a minőségi szolgáltatásnak. Shame on me, de én utálom a creamsodát, a srácok mégis meggyőztek, hogy legalább kóstoljam meg, és sajnos az a helyzet, hogy megdöbbentően jó volt - szóval köszönöm az élményt és a lehetőséget!

Ti pedig ne keresgéljetek kávézót a Hold utcai piacozás után, mert tökéletesen helyben vagytok: a By Beans-be vezessen utatok!

By Beans Coffee

Nyitvatartás: 07.30 - 18.00Hold utca 13 Budapest, 1054www.facebook.com/bybeans/

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Na, ilyen egy hiánypótló kávészünet, ahol a specialty kávézókat kortyoljuk végig - elsőként a Badasst

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...