Papp Timi

A szakács legnélkülözhetetlenebb képessége a lelkiismeretesség!

Név: Papp Timea

Életkor: 39

Foglalkozása: vállalkozó

Kedvenc ízvilág: olasz,indiai

Kedvenc szakács: Keith Floyd

Kedvenc saját recept: cavatelli lunghi zöldségekkel tejszínes mártásban, szerecsendiós csirkecsíkokkalKedvenc recept: gnocchi kéksajtos paradicsom mártásban, rozmaringos bárány bordávalSaját specialitás: bárány kofta fűszeres pitával, mentás tzatzikivel

Vérző szívvel tapasztalom, hogy a vendéglátásban többnyire csökkent értékű és ízetlen ételeket kínálnak, s ezt az emberek megelégedéssel fogyasztják. Úgy érzem, hogy ezen a területen hatalmas reformokra van szükség. A túlevés iránti vágyunkat a finomított és feldolgozott ételek fogyasztása gerjeszti. A csökkent értékű ételek függőséget idéznek elő, hiszen ösztönösen többet eszünk belőlük abbéli erőfeszítésünkben, hogy megszerezzük azokat a tápanyagokat, amelyek nincsenek bennük.Hiszem, hogy az egészséges táplálkozáshoz nem különféle étkezési trendekre és újabbnál újabb irányzatokra (pl. paleo, Norbi update, Atkins…stb) van szükség, hanem kiváló minőségű alapanyagokra, az ízek harmóniájára, melyekből csak egy egészséges lelkű művész (szakács) tud ételt komponálni. A szakács legnélkülözhetetlenebb képessége a lelkiismeretesség!Utazásaim során megismerkedtem többféle nemzet kultúrájával s étkezési szokásaival. Ismereteimből ítélve problémának érzem, hogy a hozzánk elért nemzetközi ételeket lebutítják, jellegtelenné teszik, hogy megfeleljenek az itteni ízlésnek. Nem az eredeti fényükben, eredeti fűszerezéssel s elkészítési technikákkal mutatják be őket, így ezen ételek nem tudják teljesíteni küldetésüket.Kezdeti ismereteim a gasztronómiában Édesanyám főztjén alapulnak. Nála az alföldi magyar konyha volt a fő vonal, melyet nagyon harmonikusan és változatosan kombinált a maga csodálatos egyszerűségében.Itthon nagyon ritkán járok étterembe, nem receptek alapján főzök, vannak alapízek és elkészítési módok, ezeket bővítem saját gondolatokkal, ötletekkel.Szeretném megnyerni a versenyt, mert ismertté tenné az arcom s ez segítené a küldetésem beteljesítését.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...