Név: Papp Timea
Életkor: 39
Foglalkozása: vállalkozó
Kedvenc ízvilág: olasz,indiai
Kedvenc szakács: Keith Floyd
Kedvenc saját recept: cavatelli lunghi zöldségekkel tejszínes mártásban, szerecsendiós csirkecsíkokkalKedvenc recept: gnocchi kéksajtos paradicsom mártásban, rozmaringos bárány bordávalSaját specialitás: bárány kofta fűszeres pitával, mentás tzatzikivel
Vérző szívvel tapasztalom, hogy a vendéglátásban többnyire csökkent értékű és ízetlen ételeket kínálnak, s ezt az emberek megelégedéssel fogyasztják. Úgy érzem, hogy ezen a területen hatalmas reformokra van szükség. A túlevés iránti vágyunkat a finomított és feldolgozott ételek fogyasztása gerjeszti. A csökkent értékű ételek függőséget idéznek elő, hiszen ösztönösen többet eszünk belőlük abbéli erőfeszítésünkben, hogy megszerezzük azokat a tápanyagokat, amelyek nincsenek bennük.Hiszem, hogy az egészséges táplálkozáshoz nem különféle étkezési trendekre és újabbnál újabb irányzatokra (pl. paleo, Norbi update, Atkins…stb) van szükség, hanem kiváló minőségű alapanyagokra, az ízek harmóniájára, melyekből csak egy egészséges lelkű művész (szakács) tud ételt komponálni. A szakács legnélkülözhetetlenebb képessége a lelkiismeretesség!Utazásaim során megismerkedtem többféle nemzet kultúrájával s étkezési szokásaival. Ismereteimből ítélve problémának érzem, hogy a hozzánk elért nemzetközi ételeket lebutítják, jellegtelenné teszik, hogy megfeleljenek az itteni ízlésnek. Nem az eredeti fényükben, eredeti fűszerezéssel s elkészítési technikákkal mutatják be őket, így ezen ételek nem tudják teljesíteni küldetésüket.Kezdeti ismereteim a gasztronómiában Édesanyám főztjén alapulnak. Nála az alföldi magyar konyha volt a fő vonal, melyet nagyon harmonikusan és változatosan kombinált a maga csodálatos egyszerűségében.Itthon nagyon ritkán járok étterembe, nem receptek alapján főzök, vannak alapízek és elkészítési módok, ezeket bővítem saját gondolatokkal, ötletekkel.Szeretném megnyerni a versenyt, mert ismertté tenné az arcom s ez segítené a küldetésem beteljesítését.