Papírevés? Ezen a kiállításon minden kisgyerek hódolhatott ennek a "bűnös" szenvedélynek

Rob Flowers, londoni illusztrátor ehető posztereket készített egy olyan kiállításra, ami arra biztatja a gyerekeket, hogy kísérletezzenek az étellel. 

Rob Flowers, londoni illusztrátor ehető posztereket készített egy olyan kiállításra, ami arra biztatja a gyerekeket, hogy kísérletezzenek az étellel. A papír megkóstolása, valljuk be, nem egy kisgyerek "bűnös" vágya, Flowers pedig lehetővé tette a gyerekeknek, hogy ezt az egészségtelen kísérletezést egészségügyi kockázat nélkül valósítsák meg.

Egy kis látogató plakátot rágcsál

"The Edible Exhibition" (Az ehető kiállítás) címen 2017-ben nagyszabású tárlatot rendezett aV&A Museum of Childhoodnevű, gyermekeknek szóló kiállításokat, programokat szervező londoni múzeum. Az említett, gasztrotematikájú kiállítás egy workshopal kezdődött, ahol a gyerekeket arról kérdezte az extravagáns, food designnal foglalkozó Bompas & Parr stúdió, melyek a legtitkosabb, legizgalmasabb étellel kapcsolatos fantáziájuk.

Egy ehető plakát épen és darabokban

Az eseményen hat szerencsés gyerek álmát megvalósította a Bompas & Parr stúdió, és egy egynapos kiállítás keretei között, 2017 októberében bemutatta az eredményeketa múzeumban.

Egy ehető plakát épen és darabokban

Az eseményhez csatlakozottRob Flowers illusztrátor is, aki ehető papírból, ízesített tintával készített kiállítási plakátokat. A hat plakát a hat győztes elképzelést mutatja be. A kiállításon és a plakátokon többek között szerepelnek ehető "szappanbuborékok", sötétben is világító édességek is.

Egy ehető plakát épen és darabokban

Flowers plakátainak megvalósításakor a Bompas & Parr stúdió mangóízű cukorból készített papírra vitte föl sűrített levegő segítségével az újdonságnak számító, változatos ízű színezett és ízesített tintát. A plakátokat egy vékony fehércsoki rétegre is felvitték.

Egy ehető plakát épen és darabokban

A kiállítást szervezőAMV BBDO reklámügynökség felfigyelt arra, hogy az angol gyerekek kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. Azonban ha azt tudatosítják bennük, az új ízekkel való próbálkozás jó szórakozás, akkor talán az egészséges finomságokat is megkóstolják és megszeretik.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Az nordic és a magyar gasztronómia izgalmas találkozása Budapesten - Vacsoraest az INNIO-ban

Legújabb receptek

Gluténmentes sajtos rúd

Nagy kedvencünk a sajtos rúd, melynek most a gluténmentes változatát sütöttem meg, ezzel is ötletet adva mindazoknak, aki nem fogyaszthatnak búzaliszttel készült süteményeket.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...