Papírból is lehet főzni, csak megenni nem

Nem minden az, aminek látszik. Ezek az ételek például megszólalásig valósághűek, mégsem tanácsoljuk, hogy valaha is megedd őket, inkább csak szemmel fald őket.

A Barcelonában élő Raya Sader Bujana azon művészek közé tartozik, akik odáig vannak a főzésért és a finom ételekért. Papírművészként (igen, már ilyen kreatív hivatás is létezik) pedig ennek örömére olyan valósághű ételeket modellez le és hajtogat meg, mint egy nyálcsorgató sütőtökös pite, egy habos latte, édes görögdinnye, friss uborkaszeletek vagy apróra szeletelt salátalevelek. Raya egyébként még más valósághű papírcsodákat is készít, ha éppen nem stop motion-filmeket forgat, érdemes tehát alaposabban szétnézni az Instagram-oldalán is.

Ez is érdekelhet!

Nézegess megfelezett ételeket!

(via BoredPanda)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

30 gyönyörű étel novemberre, amit sületlenség lenne nem megsütni-főzni

Ha van olyan hónap, amikor probléma és túlagyalás nélkül telepakolhatjuk szokásos havi ajánlónkat laktató, melengető, kelt tésztás, húsos, kalóriadúsabb, picit zsírosabb ételekkel, az a november: ilyenkor tényleg jólesik felvenni a belső télikabátot, és megfőzni-sütni mindent, ami még nem karácsonyi, de már hozza a kellemes kuckózós, otthon főzős hangulatot. 30 csodaszép és finom étel következik novemberre:

Nosalty