Biztosan veled is előfordult, hogy panírozás után megmaradt a liszt, tojás és zsemlemorzsa egy része. Nagyon nehéz előre kiszámítani, hogy pontosan mennyire lesz szükség az adott húshoz vagy éppen zöldséghez, ezért ne ostorozod magad, ha marad belőlük, inkább használd fel ötletesen a konyhában!
Ne dobd a kukába, ha megmaradtak a panírozás alapanyagai. A tojást, a lisztet és a morzsát is ötletesen fel lehet használni, és mi most segítünk is ebben. Mivel lehetetlen küldetés előre kiszámítani, hogy miből mennyire lesz szükség, így nyugodtan pakolj ki, ugyanis szuperfinom ételek születnek a megmaradt panírból.
A panírból megmaradt alapanyagokat ötletesen fel lehet használni
Házi levestészta
Ha tojás és liszt maradt vissza a panírozásból, akkor készíts házi levesbetétet a maradékból. Ehhez mindössze egy csipet sót és éppen annyi vizet adj a tojás és liszt keverékéhez, hogy egynemű, gyúrható masszát kapj. Utána tedd be a fagyasztóba, majd a kifőzés előtt vedd ki, és reszeld bele a lobogó vízbe.
Nincs túl sok vegán levesbetét, főleg, ha nem krémleves-feltétről van szó. A tojást ugyanis nehéz megkerülni az ilyen recepteknél, de mi azért megpróbáltuk, és jelentjük, sikerült! ...
A macesz (vagyis a pászkakenyér), kovásztalan kenyérféle, a régi időkben a rabszolgák és a szegények kenyere volt. E kenyér emlékeztet arra a sietségre is, mellyel a zsidók az egyiptomi ...
Pár alternatíva, hogy mivel turbózzuk a kedvenc krémleveseinket...
Puffancs
A megmaradt tojáshoz adj egy kis sót, majd mehet bele a zsemlemorzsa. Gyúrd addig, amíg össze nem áll, szükség esetén pedig pótold a száraz vagy nedves összetevőt. Ezután apró golyókat formázva lapítsd szét, és forró olajban süsd ki. A puffancsot sajttal, tejföllel, de rántott fogás kísérőjeként is felszolgálhatod.
Ritka történés a konyhámban a bő olajban való sütés (- több okból is: 1. nem éppen egészséges; 2. veszélyes; 3. durva illatokkal jár, ha ezt még lehet egyáltalán illatnak ...
Ez a sajttal töltött tésztakorong annyira finom, és oly' könnyen elkészíthető, hogy addikciót okoz. Kívül ropogós, belül szaftos, puha, és akkor a közepén található langyos, olvadó ...
Rákaptál a kenyérsütésre, és nem tudsz mit csinálni a maradék csomagolt toast kenyérrel?
Szeretnél kevés hozzávalóból, gyorsan valami édeset?
Akkor szerencséd van, mert ez a ...
Nokedli
Mennyei nokedlit lehet készíteni a megmaradt morzsa, liszt és tojás felhasználásával. A tojásba kerüljön egy kis só, majd mehet hozzá a morzsa és a liszt. Egy viszonylag ragacsos állag elérése a cél, ehhez szükség esetén adj még tojást és egy kis vizet. Nokedliszaggatóval szaggasd a forró vízbe, és várd meg, amíg felúsznak a víz tetejére a szemek.
Ez a csodálatos babos nokedli rendkívül laktató, kevés macerát igényel, ráadásul mosogatni is alig kell utána! Az olasz babos tészták (pasta e fave) ihlette egytálétel a bab mellett a ...
A tojásos nokedli örök klasszikus, nincs is nála egyszerűbb és jobb kaja a Földön. Megfizethető, és jó kiadós, egy nagy adaggal az egész családot jól lehet lakatni. Nemcsak magában, ...
Valószínűleg minden tájegységünknek megvan a maga nokedli-ideálja, sajnos, nem ismerem mind. Egy olyan igazán magyarosat szertettem volna készíteni, ami minden húsimádó álma, amiben az ...
Bundáskenyér
Ha csak a tojás maradt meg a panírozásból, akkor készíts belőle bundáskenyeret, vagy üss hozzá még egy tojást, és legyen rántotta a menü. Fontos, hogy alaposan átsüsd, mivel a tojás korábban nyers hússal érintkezett.
Meglepő fogás a spanyol bundás kenyér, ugyanis kívülről meghasonlásig hajaz a magyar verzióra, azt az apróságot leszámítva, hogy ezeket a szeleteket fahéjas cukorba kell a sütés után ...
Míg mi legtöbbször sósan, citromos teával fogyasztjuk a magunk bundás kenyerét, addig az amerikaiak jó édesen teszik ezt. A klasszikus reggeli- vagy brunchfogás igencsak dekadens: kívül ...
Ha azt mondanánk, hogy a Hong Kongból származó bundás kenyér egy költemény, egy műalkotás, még akkor is lehet, hogy alálőnénk a definíciónak. Ez az emeletes, mogyoróvajjal töltött, ...
Az említett ételek bármelyikét elkészítheted akkor is, ha csak egy alapanyag maradt, csupán hozzá kell adnod valamelyik hiányzó összetevőt.
Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb ...
Az Agárdi Blue Chamelon 0%-os boróka sziruppal szuper alkoholmentes italokat tudunk készíteni. Így, ha nem szeretjük az alkoholt, vezetünk vagy csak úgy kipróbálnánk, akkor itt van két ...
Egy gyümölcsös pite elkészítése alapvetően nem bonyolult feladat, persze így is beüthet a krach, ha elnézzük a receptet vagy az alapvetően nem megbízható. Szerencsére nem kell rögtön a kukába dobni a pitetésztát: az alábbi módszerekkel megmenthetjük.
Ha az év többi szakában nem is, ilyenkor, november elején biztosan elfogyasztunk egy-két libás vagy kacsás fogást az ünnep tiszteletére. Az alábbi májas receptek csodásan mutatnak majd az asztalon.
Levessel indítunk, szokásosan, ezúttal gombából, krémesen, lágyan, majd egy retró főétellel barangolunk tovább, meggyszósszal megbolondítva. A desszert pedig ezúttal citromos álom!
Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...