7 stand, amit mindenképpen keress fel a Paloznaki Jazzpikniken

Idén is összegyűlik a jazz, a minőségi gasztronómia és a jó hangulat legjava a Balaton északi partján, Paloznakon. Mi már csak ezek miatt biztosan ott leszünk, és jó előre kiszemeltünk néhány gasztrokiállítót, akiket fel fogunk keresni.

A paloznaki szőlőhegy 2022-ben is megtelik élettel, ugyanis ide, a Paloznaki Jazzpiknikre érkeznek a jazz nagyágyúi, a gasztronómia kiemelkedő szereplői és természetesen mindazok, akik a tömegrendezvények helyett inkább egy közvetlen, barátságos, mégis bulis hangulatú fesztiválon kapcsolódnának ki idén nyáron. Mi mindenképpen kint leszünk, és már előre tudjuk, hogy melyik helyeket fogjuk felkeresni, egy-egy finom falatért és hűsítő italért.

Macesz Bistro

A magyar és zsidó konyha legfinomabb falatjait a Balaton mellé is leszállítják a Maceszosok, így hozzájuk biztosan betérünk majd. És ha már egyszer szőlőhegyen leszünk, amiatt sem kell aggódnunk, hogy szomjan maradunk: a borlapot is érdemes lesz végiglapozgatni.

Balkán Bisztró

A pécsi vendéglátóhely is képviselteti magát a fesztiválon, így a balkáni ételek és ízek kedvelői sem maradnak egyedül: nekik biztosan jut majd egy-két ínyenc falat két koncert között. A csevap, a burek és a többi balkáni finomság nagymesterei mindenkit várnak szeretettel.

Taittinger Champagne Bar

Majdnem 100 éve foglalkozik a Taittinger család a minőségi pezsgők előállításával, és ez a rengeteg tapasztalat bizony meg is látszik a kínálaton.

Valahogy már előre érezzük, hogy a fesztivál alatt egyszer pezsgős kedvünkben leszünk, és hogy, hogy nem ott fogjuk találni magunkat egy hűs üveg társaságában.

Nemo Fish and Chips

Omlós halfilék, ropogós fish&chipsek és sok más finomság készül ott, ahol a Nemo sátrat ver. Mivel a Balaton mellett leszünk, a hangulat garantáltan halasra fordul majd, ekkor pedig utunkat feléjük fogjuk venni. Kíváncsiak vagyunk, vajon mivel készülnek.

Culinaris

Ha vásároltunk már valaha a gourmet boltban, akkor el tudjuk képzelni, hogy milyen finomságokat fognak majd összekészíteni a piknikre a náluk kapható minőségi alapanyagokból. Nekünk elég vonzó képek jelennek meg a fejünkben, ha erre gondolunk, és szeretnénk, ha nem csak képek lennének, ezért el fogunk látogatni a Culinaris standhoz, az fix.

Homola Pincészet

Amennyiben a Homolához megyünk borozni (márpedig biztosan megyünk), akkor helyi ízekkel fogunk találkozni. Ugyanis a pincészet itt, a környéken, Tihany és Alsóörs között termelt szőlőből készíti a frissítő, balatoni nedűket. Melléjük még néhány termelői falat, és meg is van a tökéletes este.

Aperol Spritz Bar

Nem telhet el nyár egy-két pohár jeges, gyümölcsös Aperol Spritz elkortyolása nélkül. Szerintünk a jazzhez és a fesztiválozáshoz különösen jól illik ez a koktél, ezért maradjunk annyiban, hogy a Spritz Bar környékén fogunk párszor ólálkodni.

További információkat a Paloznaki Jazzpiknik honlapján találsz!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári program, amit kár lenne kihagyni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...