Sosem gondoltad volna, hogy így is lehet palacsintát készíteni

A palacsinta az egyik kedvenc ételünk, egyszerű elkészíteni és bármilyen töltelékkel, feltéttel lehet enni. Idén február 16-án lesz a palacsinta világnapja, az ünnep alkalmából pedig egy radikálisan új módszer terjed, amivel még könnyebben lehet tökéletes tésztakorongokat sütni.

Lehet hagyományos vagy alternatív, végtelen számú palacsintarecept létezik, de lényegében mindegyiknél egy tésztára lesz szükséged, amit olajon egy serpenyőben megsütsz. Aztán jöhet egy kis juharszirup, szezonális gyümölcs, csokoládékrém, de sósan is fogyaszthatod sonkával és sajttal. Íme a legújabb palacsinta készítő trükk!

Nincs is finomabb egy nagy adag amerikai palacsintánál

Az ízvilágban tehát számtalan variáció létezik, de az elkészítés módját tekintve konszenzus volt – eddig. Duff Goldman, a Charm City Cakes tulajdonosa, aki emellett számos tv-s szakácsműsorban vesz részt bíróként, arról számolt be, hogy az egyik show-ban egy nagyon érdekes módszert mutatott neki az egyik gyerek versenyző.

A gyerek fogta a serpenyőt, és az alját belemártotta a palacsintatésztába, majd fejjel lefelé tette rá az égőre. Tökéletes palacsintákat kapott. Zseniális volt!

Próbáld ki ezeket a szuper palacsintarecepteket is:

Bounty palacsinta

Amikor először készítettem, több tojássárgája maradt egy másik sütiből. Úgy gondoltam, valami jót kellene kitalálni, és elkészült ez a kellemes, finom desszert. Azóta már ...

Káposztás palacsinta

Imádom a káposztás tésztát. Nem, inkább a tésztás káposztát. Rengeteg-rengeteg káposztával, iszonyú sok borssal, és a lehetőségekhez képest kevés tésztával. Mert hát a ...

És nem ez a fiatal szakácspalánta az egyetlen, aki ezt az eljárást alkalmazza. Ebben a TikTok videóban ugyanezt a metódust lehet megfigyelni. Egyszerre zseniális és megdöbbentő. Te ki fogod próbálni?

Watch on TikTok

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ha még többet palacsintáznál:

Fotók: Pexels.com

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a saját készítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Nosalty

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!