Az új palacsintasütési módszer a császármorzsa elkészítésével egyezik

Most pedig bemutatjuk azt a most trendi netes palacsintakészítési metódust, ami sokakat megdöbbentett. Legalábbis azokat, akik nem ismerik azt a bizonyos tradicionális német édességet, amelyik így készül...

A palacsinta nem egy bonyolult étel, egész gyorsan el is készül. De mi van akkor, ha még annyi erőd/kedved/időd sincsen, hogy a palacsinta megformázásával és fordítgatásával bíbelődj: Az elfoglalt szülők nem tétlenkedtek, hogy megtalálják a megoldást, amivel a sietős reggeleken, időszűkében is palacsintát tudnak felszolgálni a családnak. Sokak számára életmentő ez a trükk, mások szentségtörésnek tartják.

Vegán amerikai palacsinta

Legkedvesebb desszertünk, a vasárnapi brunchok koronázatlan királya ezúttal vegán verzióban villant! Az amerikai palacsintáért nem véletlenül vagyunk oda, mert bár tölteni-felcsavarni ...

Egyszerű kakaós palacsinta

Mindig sima palacsintákat sütünk, ezzel az apró csavarral, ha kakaót teszünk a tésztájába, igazán fel lehet dobni a hétvégi desszertezést! Süss te is kakaós tésztájú palacsintát!

Vajas palacsintatészta

A palacsinta alapreceptek közül nekem ez vált be a legjobban. Ez kicsit vastagabb végeredményt ad, de aki szereti a hajszálvékony tésztát, az a tej mennyiségét csökkentse és adjon hozzá ...

Lényegében egy „rántottapalacsintáról" van szó, vagyis a sütés folyamata megegyezik a tojásétel elkészítésével.

A sütés folyamata

Miután kiöntöd a palacsintatésztát a forró, olvasztott vajas tepsire, anélkül, hogy egyesével formázgatnád őket, ahogy lassan kezd megsülni, apró darabokra szaggatod egy spatula segítségével, akárcsak a rántottát, és egészen addig sütöd, amíg minden kis darabka aranyszínű és ropogós nem lesz. Amikor ez megvan, a megszokott módon fahéjjal, kakaóval, lekvárral, porcukorra, vagy akár juharsziruppal, friss bogyós gyümölcsökkel is tálalhatod.

Smarnipalacsinta?

Lehet, hogy az amerikaiak számára ez egy meglepő eljárás, de ahogy arra a videó alatt a kommentelők is rávilágítottak, ez az elkészítési mód Európában már régóta elterjedt:

a német gasztronómiából ismert Kaiserschmarren, azaz a nálunk is kedvelt és népszerű császármorzsa készül ilyen módon.

Akadtak azonban olyanok is, akik nem voltak elragadtatva ettől a trükktől, mivel szerintük épp a palacsinta lényege veszik így ki az ételből, mások szerint viszont egyedi csavart ad a megszokott reggeli finomságnak, amit így könnyen el lehet készíteni nagyobb társaság számára is.

Ráadásul szinte bármilyen tésztával működik, a klasszikus palacsintarecepttől a csokis palacsintán át a vegán változatig.

Forrásunk volt.


Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...