A palacsinta nem egy bonyolult étel, egész gyorsan el is készül. De mi van akkor, ha még annyi erőd/kedved/időd sincsen, hogy a palacsinta megformázásával és fordítgatásával bíbelődj: Az elfoglalt szülők nem tétlenkedtek, hogy megtalálják a megoldást, amivel a sietős reggeleken, időszűkében is palacsintát tudnak felszolgálni a családnak. Sokak számára életmentő ez a trükk, mások szentségtörésnek tartják.
Lényegében egy „rántottapalacsintáról" van szó, vagyis a sütés folyamata megegyezik a tojásétel elkészítésével.
A sütés folyamata
Miután kiöntöd a palacsintatésztát a forró, olvasztott vajas tepsire, anélkül, hogy egyesével formázgatnád őket, ahogy lassan kezd megsülni, apró darabokra szaggatod egy spatula segítségével, akárcsak a rántottát, és egészen addig sütöd, amíg minden kis darabka aranyszínű és ropogós nem lesz. Amikor ez megvan, a megszokott módon fahéjjal, kakaóval, lekvárral, porcukorra, vagy akár juharsziruppal, friss bogyós gyümölcsökkel is tálalhatod.
Smarnipalacsinta?
Lehet, hogy az amerikaiak számára ez egy meglepő eljárás, de ahogy arra a videó alatt a kommentelők is rávilágítottak, ez az elkészítési mód Európában már régóta elterjedt:
a német gasztronómiából ismert Kaiserschmarren, azaz a nálunk is kedvelt és népszerű császármorzsa készül ilyen módon.
Akadtak azonban olyanok is, akik nem voltak elragadtatva ettől a trükktől, mivel szerintük épp a palacsinta lényege veszik így ki az ételből, mások szerint viszont egyedi csavart ad a megszokott reggeli finomságnak, amit így könnyen el lehet készíteni nagyobb társaság számára is.
Ráadásul szinte bármilyen tésztával működik, a klasszikus palacsintarecepttől a csokis palacsintán át a vegán változatig.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekért kattints ide: