Találékony megoldás a palackvisszaváltásra: ez a 248 fős falu így oldja meg

Sorkikápolna egy 248 fős falu Vas vármegyében, ahol a helyiek leegyszerűsítették a palackvisszaváltás folyamatát. Mindehhez pedig még egy falubuszt is igénybe vesznek!

Az aprócska vasi faluban maga a polgármester segíti a helyiek életét, hogy a palackvisszaváltással ne kelljen bajlódniuk. A főállású polgármester, Mező Gábor egyben a falu gondnokának szerepét is magára vállalta, és falubusszal gyűjti be a betétdíjas palackokat.

Falubusz gyűjti be a palackokat Sorkikápolna lakóitól

A polgármester falubusszal segíti a palackgyűjtést

Bár Sorkikápolnán működik élelmiszerbolt, itt nem lehet helyben visszaváltani a palackokat. Megoldást jelenthetne, hogy az emberek összegyűjtik palackjaikat, és a legközelebbi városba átviszik, de ha túl nagy a csomag, akkor előfordulhat, hogy poggyászdíjat kell fizetniük, arról nem is beszélve, hogy a visszaváltó ponthoz még gyalogolni kell. Sorkikápolna polgármestere azonban megoldotta a problémát:

Nyáron gyakrabban, ilyenkor ősszel három hét alatt gyűlik össze egy falubusznyi mennyiség. Egyszerre általában több mint ezer darabot váltunk vissza. Muszáj volt valamit kitalálnunk, hogy ne vesszenek kárba betétdíjas flakonok, üvegek

– mondta Mező Gábor.

Egy helyi lakos, Tóth Zoltánné személyében megerősítette a fentieket:

Az ötven forint az ötven forint, sok pénz ahhoz, hogy kidobjuk. Gyűjtjük a flakonokat, dobozokat, több ezer forint is lapulhat a zsákokban. Nagy segítség, hogy falubusszal havonta egyszer-kétszer bemegyünk Szombathelyre, és visszaváltjuk azokat.

Hozzátette, hogy ő is szívesen segít a polgármesternek, hiszen ketten mégiscsak gyorsabban haladnak.

Forrásunk volt.


Friss híreinkből:

Legújabb receptek

Hagyományos ludaskása

Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...