Ételek, melyek segítik a helyes pajzsmirigyműködést

Ha pajzsmirigyproblémád van, elkerülhetetlen, hogy kiemelten figyelj a táplálkozásodra.

Egyes élelmiszerek nagyon jót tesznek a pajzsmirigy egészségének. A pajzsmirigy-alulműködés elég gyakori hormonális probléma, mely hízással, lassabb sebgyógyulással, rossz közérzettel, libidócsökkenéssel, hideg végtagokkal és hajhullással jár. Nyilván a gyógyszereket nem lehet kiváltani táplálkozással, de feltölthetjük a szervezetet olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják a szerv működését, illetve amik a betegség esetén gyakran csak alacsony mennyiségben találhatók meg a testünkben.

Ételek, melyek segíti a helyes pajzsmirigyműködést

Szelént tartalmazó ételek

A napraforgómag remek szelénforrás, mely nélkülözhetetlen ásványi anyag a pajzsmirigyproblémákkal küzdők számára. A szelén koncentrációja a szervezeten belül a pajzsmirigyben a legmagasabb. Ezen kívül a brazil dió is jó lehet, mely magkeverékekben kapható.

Napraforgómagos cukkinifasírt

Ha nem szeretnénk (és én most a kánikulában nagyon nem szerettem volna :)) olajban sütni, tepsiben is elkészíthetjük, de ez esetben adjuk a masszához 1-2 evőkanál olívaolajat. Miután ...

Trozin is fontos

A trozin nevű aminosav nagyon fontos a szervezetünk számára, hiszen ez segít előállítani a pajzsmirigyhormont.

A legjobb, ha tojással vagy cottage cheese-zel visszük ezt be, de igazából bármilyen magas fehérjeforrással rendelkező étel megfelel erre a célra.

Nekik még fontosabb a D-vitamin

A pajzsmirigy-alulműködéssel élők gyakran küzdenek D-vitaminhiánnyal, így érdemes olyan ételeket fogyasztaniuk, melyben megtalálható ez a vitamin. Válasszunk például lazacot, gombát vagy májat.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...