Ételek, melyek segítik a helyes pajzsmirigyműködést

Ha pajzsmirigyproblémád van, elkerülhetetlen, hogy kiemelten figyelj a táplálkozásodra.

Egyes élelmiszerek nagyon jót tesznek a pajzsmirigy egészségének. A pajzsmirigy-alulműködés elég gyakori hormonális probléma, mely hízással, lassabb sebgyógyulással, rossz közérzettel, libidócsökkenéssel, hideg végtagokkal és hajhullással jár. Nyilván a gyógyszereket nem lehet kiváltani táplálkozással, de feltölthetjük a szervezetet olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják a szerv működését, illetve amik a betegség esetén gyakran csak alacsony mennyiségben találhatók meg a testünkben.

Ételek, melyek segíti a helyes pajzsmirigyműködést

Szelént tartalmazó ételek

A napraforgómag remek szelénforrás, mely nélkülözhetetlen ásványi anyag a pajzsmirigyproblémákkal küzdők számára. A szelén koncentrációja a szervezeten belül a pajzsmirigyben a legmagasabb. Ezen kívül a brazil dió is jó lehet, mely magkeverékekben kapható.

Napraforgómagos cukkinifasírt

Ha nem szeretnénk (és én most a kánikulában nagyon nem szerettem volna :)) olajban sütni, tepsiben is elkészíthetjük, de ez esetben adjuk a masszához 1-2 evőkanál olívaolajat. Miután ...

Trozin is fontos

A trozin nevű aminosav nagyon fontos a szervezetünk számára, hiszen ez segít előállítani a pajzsmirigyhormont.

A legjobb, ha tojással vagy cottage cheese-zel visszük ezt be, de igazából bármilyen magas fehérjeforrással rendelkező étel megfelel erre a célra.

Nekik még fontosabb a D-vitamin

A pajzsmirigy-alulműködéssel élők gyakran küzdenek D-vitaminhiánnyal, így érdemes olyan ételeket fogyasztaniuk, melyben megtalálható ez a vitamin. Válasszunk például lazacot, gombát vagy májat.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...