A zseniális hűtőrendezési tipp, ami megkönnyíti az életed

Figyelem, Otthon Tippünk egy olyan zseniális hűtőrendezési praktika, ami után fennáll a veszélye, hogy azonnal elkezded átpakolni a hűtődet!

Rengeteg hűtőrendezési praktika és metódus létezik, ami segít az alapanyag- és maradékkáosz megelőzésében. De ezek a tippek nagyon gyakran csak úgy mellékesen foglalkoznak egy fontos területtel: a zöldségfiókkal. Ez az a terület, amivel nehéz mit kezdeni.

Mivel egy zárt fiók, ezért nem könnyű benne pakolni vagy tárolókat beletenni, így hajlamosak lehetünk csak úgy bedobálni oda a zöldségeket, gyümölcsöket bevásárlás után.

Aminek aztán az az eredménye, hogy az egész egy kuszaság lesz, anélkül, hogy tudnád, mi van benne és mióta. Ez pedig elkerülhetetlenül oda vezet, hogy még azelőtt elfonnyadnak a zöldségek, mielőtt a tányérra kerülnének.

Ez a zseniális hűtőrendezési tipp azonban segít megkönnyíteni az életed, és megelőzni, hogy a fiókból zöldségtemető legyen!

A zseniális hűtőrendezési tipp, ami megkönnyíti az életed

Ha te is az egyszerű megoldásokat részesíted előnyben, és szeretnéd, ha rendezettebb lenne a hűtőd zöldségfiókja is, akkor ezt az elvet kövesd: az egyik fiókba tedd azokat az alapanyagokat, amiket főzve vagy sütve fogyasztasz majd, a másikba pedig azokat, amiket nyersen eszel meg. A gyümölcsök ebben az esetben vagy a második rekeszbe kerülnek, vagy még jobb, ha a hűtő fentebbi polcain tárolod őket a megfelelő módon. Ha csak egy fiókod van, akkor is tudod követni ezt az elvet, csak a bal és jobb oldalt különböztesd meg ilyen módon (de végső soron egy választót is betehetsz a két fél közé).

Állítsd mindkét fiókot magas páratartalomra, hogy maximalizáld az alapanyagok eltarthatósági idejét.

Ezek után főzés közben nem kell majd keresgélned a hűtőben, pontosan tudni fogod, hol van a paprika, gomba vagy a koriander.

Ez a szervezési rendszer nemcsak jobban néz ki, de valóban megkönnyíti az ételek gyors elkészítését. És ami a legjobb, hogy ennek köszönhetően kevesebb étel, azaz pénz fog a kukában landolni.

Forrásunk volt.


Még több trend, ha kísérleteznél:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...