Veszélyes a hűtőben tárolni az újkrumplit

Az újkrumpli sokkal gyorsabban megromlik, mint az öregebb, ennek ellenére mégsem érdemes a hűtőben tárolni.

Az újkrumpli és az öreg tárolása között vannak eltérések, továbbá teljesen máshonnan tudhatjuk, hogy megromlott. Az újkrumplit sokan szívesen tárolják a hűtőben, azért, hogy késleltessék a megromlását, azonban ez egy nagyon rossz és veszélyes ötlet.

Ezért ne tartsd a hűtőben az újkrumplit

A hűtőben tárolt burgonyában ugyanis a keményítő cukorrá alakul, ami később, sütés során egyesül egy aminosavval, az aszparaginsavval, amiből az akrilamid nevű káros anyag keletkezik.

Az angol élelmiszerbiztonsági hivatal jelenleg is vizsgálja ezt a vegyületet, addig is arra kérnek mindenkit, hogy ne tároljuk a hűtőben az újburgonyát. A legjobb, ha hűvös, sötét és magas páratartalmú helyiségben helyezzük el.

És ha már mindent kiderítettünk az újkrumpli tárolásásval kapcsolatban, akkor készítsünk belőle valami finom fogást:

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...