Az újkrumpli és az öreg tárolása között vannak eltérések, továbbá teljesen máshonnan tudhatjuk, hogy megromlott. Az újkrumplit sokan szívesen tárolják a hűtőben, azért, hogy késleltessék a megromlását, azonban ez egy nagyon rossz és veszélyes ötlet.
A hűtőben tárolt burgonyában ugyanis a keményítő cukorrá alakul, ami később, sütés során egyesül egy aminosavval, az aszparaginsavval, amiből az akrilamid nevű káros anyag keletkezik.
Az angol élelmiszerbiztonsági hivatal jelenleg is vizsgálja ezt a vegyületet, addig is arra kérnek mindenkit, hogy ne tároljuk a hűtőben az újburgonyát. A legjobb, ha hűvös, sötét és magas páratartalmú helyiségben helyezzük el.
És ha már mindent kiderítettünk az újkrumpli tárolásásval kapcsolatban, akkor készítsünk belőle valami finom fogást:
Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen: