Ezért ne öntsd a lefolyóba a rizs öblítővizét

A mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem ajánlott a rizs öblítővizét a lefolyóba önteni. Hidd el, sokkal jobb helye is van!

A rizsfőzésnek számtalan variációja létezik, hiszen vannak, akik megmossák a rizst főzés előtt, és vannak, akik mindenféle öblítés nélkül teszik a tűzre. Mi most az előbbieket szeretnénk megszólítani, és elmondani, miért lehet érdemes megtartani az öblítővizet, különösen akkor, ha vannak szobanövényeik.

Ezért ne öntsd a lefolyóba a rizs öblítővizét

Egy szobanövény-szakértő, Tyler Cross szerint rettentően hasznos a szobanövények számára a keményítős víz. Két oka is van annak, hogy ne öntsük a lefolyóba: az egyik, hogy így nem pazarol az ember vizet, a másik, hogy rengeteg hasznos tápanyagokkal támogathatja a növényeket.

Ugyanazok az ásványi anyagok találhatók a rizsben, mint amik hasznosak a növényeknek. A keményítő segíti a jó baktériumok növekedését

– magyarázta Cross.

A szakértő szerint bármilyen rizs öblítővize felhasználható, de minél keményítősebb, annál jobb, arra viszont fontos figyelni, hogy hideg legyen, amikor a víz a növényekre kerül.

A pozsgás levelűeket és kaktuszokat inkább csak spricceljük vele, ne öntözzük, de minden más növényt a szokásos módon locsolhatunk a keményítős vízzel.

Nem szabad azonban túlzásba esni, hiszen, hasonlóan a bolti tápoldatokhoz, a keményítős víz sem adható ész nélkül.

Forrásunk volt.


Még több a növényekről:

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...