Innen tudhatod, hogy le kell cserélned a párnádat

Sajnos a párnák nem örökéletűek, így néha-néha le kell őket cserélni. Otthon Tippünkben eláruljuk, mik a jelei annak, hogy ideje újat beszerezned.

Kicsit lehetetlenül hangzik, de a párnáknak is van lejárati ideje. Több oka is van annak, hogy egy párnát le kell cserélni. Ezek közé tartozik a higiénia, a tisztaság, a másik pedig, hogy elhasználódik, és már nem kényelmes rajta feküdni.

Innen tudhatod, hogy le kell cserélned a párnádat

Nyilván az elsőre van megoldás, hiszen a párnákat lehet tisztítani, azonban nem a végtelenségig. A koszos párnákkal növeljük az olyan tipikus beltéri allergiák kockázatát, mint amilyen a por- vagy a szőrallergia.

Az arra hajlamosaknál egy „sárga párna” még súlyosbíthatja is az egyébként sem túl kellemes tüneteket.

A második probléma, hogy elhasználódnak, és már nem kényelmes rajtuk feküdni, nem biztosítanak kellő alátámasztást. Ezt a legkönnyebben onnan vehetjük észre, hogy gyakran fáj a nyakunk, vagy úgy érezzük, hogy a töltőanyag elmozdult, lelapult, összeállt.

A Sleep Foundation szakértője szerint egyébként a párnáinkat érdemes 1-2 évente lecserélni.

Forrásunk volt.


További hasznos cikkek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...