Ez okozza a fehér elszíneződést a ruháidon mosáskor

Biztosan te is tapasztaltál már olyat, hogy a frissen mosott ruháid egyikén-másikán egy kis fehér folt jelent meg, annak ellenére, hogy nem tettél hipót a gépbe. Otthon Tippünkből kiderül, mégis mi okozza mindezt.

Rettenetesen zavaró tud leni, amikor a mosásból nem teljesen tisztán kerülnek elő a ruhák, sőt akár plusz foltok is megjelennek, például fehér elszíneződések. Valószínűleg sokak tapasztalták már ezt, azonban az okait már kevesebben tudják. Ha nemcsak megszabadulni szeretnél ezektől, hanem megelőzni is, akkor erre a 3 dologra érdemes lehet odafigyelni.

Ez okozza a fehér elszíneződést a ruháidon mosáskor

Mosópor

Könnyedén előfordulhat, hogy a mosóporral van a hiba. Ez nem azt jelenti, hogy le kell cserélned, hiszen könnyedén lehetséges, hogy többet használtál a kelleténél, vagy nem megfelelő hőfokon, például hidegebb vízzel, 30-40 fokon mostál.

Öblítő

A túl sok öblítő is okozhat fehér foltocskákat a ruhákon. Érdemes annyit használnod belőle, amennyit javasolnak, továbbá inkább a mosógép öblítőtartályába öntsd, ne a ruhák közé.

Túltöltött mosógép

Ha nagyon túlpakolod a mosógépet, könnyedén előfordulhat, hogy nem oldódik fel rendesen a mosószer, ami fehér foltokat hagyhat a ruhán. Akkor jó, ha az öklödet kényelmesen be tudod nyomni a ruhák közé.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...