Így szüntetheted meg a kulacsod furcsa szagát

Ha sokáig használjuk a kulacsunkat, könnyedén előfordulhat, hogy egy idő után kellemetlen szagokat érzünk, ha beleszagolunk. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, hogyan szabadulj meg ezektől.

Aki régóta kulacsot használ, biztosan tapasztalta, hogy egy bizonyos idő után kellemetlen szagok szállingózhatnak belőle. Ilyenkor két megoldás van: vagy megválunk a kulacsunktól, mellyel máris nem vagyok annyira környezettudatosak, vagy valamilyen erős tisztítószerrel nekiesünk.

Utóbbi azonban nem mindig jó ötlet, különösen, ha alumíniumból van, mivel oxidációt indíthat be a felületen.

Így szüntetheted meg a szagokat a kulacsodból

Szerencsére citromsavval könnyedén megoldhatjuk, ráadásul ez sokkal olcsóbb, mint a drága vegyszerek.

Mi a menete a kulacstisztításnak?

Első lépésként egy nagy edényt töltsünk meg meleg vízzel, majd keverjünk el benne pár evőkanál citromsavat. Ezután tegyük az edénybe a kulacsunkat, és hagyjuk ázni 15 percig. Fontos, hogy távolítsuk el a szilikon zárógyűrűket és a szívószálat, a többi tartozékot viszont nyugodtan tegyük bele a citromsavas vízbe. Öblítsük le alaposan, és hagyjuk teljesen megszáradni használat előtt.

Forrásunk volt.


Még több takarítás itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...