Rengeteget spórolhatsz, ha kuktával főzöl

Ha kuktában főzöl nemcsak pénzt spórolhatsz, de időt is, így mindenképpen érdemes lehet megfontolni, hogy beszerezz egyet. Otthon Tippünkből mindent megtudhatsz erről az eszközről.

A kuktában fantasztikus ételek készíthetőek, többek között kiváló húsleves, ragus ételek és szószok készítéshez. A kuktában nemcsak az ízek lesznek sokkal intenzívebbek, de pénzt is spórolhatsz, sőt még időt is, hiszen sokkal gyorsabban elkészülnek benne az ételek.

Rengeteget spórolhatsz, ha kuktával főzöl

Ünnepeljük a kuktát

Bármennyire is félelmetesnek tűnik a kuktahasználat, lényegében ez az eszköz nem különbözik annyira a serpenyőtől, így nem kell tartanod tőle, hogy nem tudod majd használni. A különlegessége igazából a tetőben rejlik, melynek köszönhetően 70-75 százalékkal rövidebb főzési idővel készítheted el benne az ételeket.

Min spórolhatsz?

Már azon is spórolhatsz, hogy a kuktában főzött ételekhez kevesebb vizet kell adni, mivel nem párolog el az órákig tartó rotyogás közben az edényből a folyadék.

Mivel az ételek is kevesebb ideig főznek, így az áramon vagy a gázon is spórolhatsz, attól függően, mit használsz.

Nyilván egy-egy főzés alkalmával csak néhány száz forintról beszélgetünk, de sose felejtsd: sok kicsi, sokra megy.

Kevés idő alatt viríthatsz finomat

Ha kezdő kuktázó vagy, akkor érdemes lehet eleve olyan recepteket keresned, melyek ehhez a főzőeszközre íródtak. Mikor már rutinossá váltál, akkor jöhet a kísérletezgetés.

A rizs, tészta és hüvelyesek esetében, ahol a víz felszívódása a lényeg, a kulcs az arányokban rejlik. Míg a rizottónál 2:5 a folyadék-rizs arány, a basmati rizs esetében 1:1. A zöldségeknél szintén bevetheted, hiszen rekordsebeséggel készülnek el, és nagyon kevés vízre lesz hozzá szükséged.

Forrásunk volt.


Ezek a tippek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk