Rengeteget spórolhatsz, ha kuktával főzöl

Ha kuktában főzöl nemcsak pénzt spórolhatsz, de időt is, így mindenképpen érdemes lehet megfontolni, hogy beszerezz egyet. Otthon Tippünkből mindent megtudhatsz erről az eszközről.

A kuktában fantasztikus ételek készíthetőek, többek között kiváló húsleves, ragus ételek és szószok készítéshez. A kuktában nemcsak az ízek lesznek sokkal intenzívebbek, de pénzt is spórolhatsz, sőt még időt is, hiszen sokkal gyorsabban elkészülnek benne az ételek.

Rengeteget spórolhatsz, ha kuktával főzöl

Ünnepeljük a kuktát

Bármennyire is félelmetesnek tűnik a kuktahasználat, lényegében ez az eszköz nem különbözik annyira a serpenyőtől, így nem kell tartanod tőle, hogy nem tudod majd használni. A különlegessége igazából a tetőben rejlik, melynek köszönhetően 70-75 százalékkal rövidebb főzési idővel készítheted el benne az ételeket.

Min spórolhatsz?

Már azon is spórolhatsz, hogy a kuktában főzött ételekhez kevesebb vizet kell adni, mivel nem párolog el az órákig tartó rotyogás közben az edényből a folyadék.

Mivel az ételek is kevesebb ideig főznek, így az áramon vagy a gázon is spórolhatsz, attól függően, mit használsz.

Nyilván egy-egy főzés alkalmával csak néhány száz forintról beszélgetünk, de sose felejtsd: sok kicsi, sokra megy.

Kevés idő alatt viríthatsz finomat

Ha kezdő kuktázó vagy, akkor érdemes lehet eleve olyan recepteket keresned, melyek ehhez a főzőeszközre íródtak. Mikor már rutinossá váltál, akkor jöhet a kísérletezgetés.

Csülkös bableves nálunk (Bableves 10.)

Ez a bableves nálunk és ismerőseink körében már-már legendaszámba megy. :) A dicséret Mr Smith édesanyját illeti, ő kísérletezte ki az idők folyamán, mi csak átvettük a receptet. ...

Tökéletes húsleves

Ez az egyik olyan receptem, amit még soha nem rontottam el. Leginkább azoknak szeretnék kedvezni vele, akik kezdők a konyhában, avagy a húsleves készítésében.  Természetesen lehetőség ...

A rizs, tészta és hüvelyesek esetében, ahol a víz felszívódása a lényeg, a kulcs az arányokban rejlik. Míg a rizottónál 2:5 a folyadék-rizs arány, a basmati rizs esetében 1:1. A zöldségeknél szintén bevetheted, hiszen rekordsebeséggel készülnek el, és nagyon kevés vízre lesz hozzá szükséged.

Forrásunk volt.


Ezek a tippek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!