Köztudott, hogy bizonyos ételek, így például a paradicsomos fogások hajlamosak elszínezni a műanyag ételhordó dobozokat... Nagyon frusztráló, amikor az átlátszó színű doboz napról napra jobban átveszi a pörkölt színét. Biztosan neked is ismerős ez az érzés, ám szerencsére akad egy rém egyszerű megoldás a problémára! Mutatjuk, miként tudod megmenteni az ételhordó dobozaidat:
Miért színeződnek el a műanyag dobozok?
A paradicsom egy likopin nevű színezéket tartalmaz, amely hidrofób, tehát taszítja a vizet.
A probléma csak az, hogy az élelmiszertároló edények gyártásához használt műanyagok általában szintén hidrofóbok és porózusak. Ez pedig egy tökéletes kombinációt jelent arra, hogy a likopin megtapadjon a dobozok felületén.
Akadnak olyanok, akik megoldás gyanánt ugyanazt a dobozt használják a paradicsomos ételekhez, míg mások üvegedényekre cserélik le a műanyag fajtákat.
Használj növényi olajat vagy szódabikarbónát
Ha viszont te még nem adtad fel a harcot, akkor ragadj magadhoz egy kis növényi olajat!
A következő használat után azonnal kend be a doboz belsejét növényi olajjal, majd mosd el alaposan az ételhordót. Ha még ez sem segített, akkor a szokásos mosogatás előtt súrold át a foltot szódabikarbónával!
Ezeket a tanácsokat is fogadd meg: