4 ok, ami miatt nem úgy viselkedik az élesztő, ahogy illene

Az élesztővel készülő péktermékekről többnyire puha, foszlós tészta jut mindenkinek eszébe. Viszont az otthoni kísérletezgetésbe némi bosszúság is vegyülhet, ha például kalácsot sütsz és egyáltalán nem emlékeztet se ízre, se állagra arra, amit frissen vettél a pékségben és szeltél a reggelihez. Otthon Tippünkben eláruljuk, mi az az 4 tényező, amire nagyon figyelj, ha élesztővel dolgozol!

Az élelmiszeriparban ismeretes élesztőgomba, vagy közismertebb nevén élesztő világosbarna színű, kissé ruganyos állagú, sajátos ízű és illatú termék, amit frissen, fagyasztva és szárított formában is megtalálunk a boltokban. Elsősorban a tészták lazítására használjuk, de nem mindig érezhetjük úgy, hogy ez valóban megtörtént. Összegyűjtöttük nektek mi az a 4 ok, ami miatt nem úgy viselkedik az élesztő, ahogy illene.


Süteménysütési technikák és praktikák:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...