Az ok, ami miatt soha ne rakd vissza a dugót a borosüvegbe

Szinte mindenki elköveti ezt a hibát, de Otthon Tippünkben a szakértő most elárulja, miért nem szabad visszadugni a dugót a kibontott borba.

Nem fogyott el teljesen a bor, amit kinyitottatok az esti vacsorához, ezért visszaerőlteted a dugót, és a hűtőbe vágod az üveget? Ugye számodra sem ismeretlen ez a gyakorlat? Pedig egy szakértő szerint ezzel hibát követsz el, most azt is elárulja, miért.

Az ok, ami miatt soha ne rakd vissza a dugót a borosüvegbe

Nemrégiben került ki egy videó a TikTokra, melyben Warner Boin sommelier ad magyarázatot arra, miért akkora bűn ez:

Ha került már a kezed ügyébe borosdugó, akkor azt is megfigyelhetted, hogy ezek a dugók általában porózusak, vagyis vannak rajtuk apró lyukacskák, amin keresztül levegő áramolhat a borosüvegbe

– kezdi magyarázni a több mint 2 millió megtekintést elérő videóban a nő.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

„Ha egy üvegbe túl sok levegő jut, az könnyen tönkreteheti az üvegben maradt bor összetett ízvilágát. A dugó helyett egyszerű, légmentesen záródó tartóedényt, esetleg befőttesüveget javaslok”   javasolja, aki szerint ezzel napokkal később is olyan lesz a borod, mint nyitáskor.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...