Nem fogyott el teljesen a bor, amit kinyitottatok az esti vacsorához, ezért visszaerőlteted a dugót, és a hűtőbe vágod az üveget? Ugye számodra sem ismeretlen ez a gyakorlat? Pedig egy szakértő szerint ezzel hibát követsz el, most azt is elárulja, miért.
Nemrégiben került ki egy videó a TikTokra, melyben Warner Boin sommelier ad magyarázatot arra, miért akkora bűn ez:
Ha került már a kezed ügyébe borosdugó, akkor azt is megfigyelhetted, hogy ezek a dugók általában porózusak, vagyis vannak rajtuk apró lyukacskák, amin keresztül levegő áramolhat a borosüvegbe
– kezdi magyarázni a több mint 2 millió megtekintést elérő videóban a nő.
@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling
„Ha egy üvegbe túl sok levegő jut, az könnyen tönkreteheti az üvegben maradt bor összetett ízvilágát. A dugó helyett egyszerű, légmentesen záródó tartóedényt, esetleg befőttesüveget javaslok” – javasolja, aki szerint ezzel napokkal később is olyan lesz a borod, mint nyitáskor.
Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen: