Az ok, ami miatt soha ne rakd vissza a dugót a borosüvegbe

Szinte mindenki elköveti ezt a hibát, de Otthon Tippünkben a szakértő most elárulja, miért nem szabad visszadugni a dugót a kibontott borba.

Nem fogyott el teljesen a bor, amit kinyitottatok az esti vacsorához, ezért visszaerőlteted a dugót, és a hűtőbe vágod az üveget? Ugye számodra sem ismeretlen ez a gyakorlat? Pedig egy szakértő szerint ezzel hibát követsz el, most azt is elárulja, miért.

Az ok, ami miatt soha ne rakd vissza a dugót a borosüvegbe

Nemrégiben került ki egy videó a TikTokra, melyben Warner Boin sommelier ad magyarázatot arra, miért akkora bűn ez:

Ha került már a kezed ügyébe borosdugó, akkor azt is megfigyelhetted, hogy ezek a dugók általában porózusak, vagyis vannak rajtuk apró lyukacskák, amin keresztül levegő áramolhat a borosüvegbe

– kezdi magyarázni a több mint 2 millió megtekintést elérő videóban a nő.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

„Ha egy üvegbe túl sok levegő jut, az könnyen tönkreteheti az üvegben maradt bor összetett ízvilágát. A dugó helyett egyszerű, légmentesen záródó tartóedényt, esetleg befőttesüveget javaslok”   javasolja, aki szerint ezzel napokkal később is olyan lesz a borod, mint nyitáskor.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek