Ötletes otthon - 7 tipp, hogy a te kicsi konyhád is elegánsan praktikus legyen!

Kicsi a konyhád, de szeretnéd, ha letisztult és rendezett környezetben készíthetnéd el a mesterfogásaidat? Hét tippünk segít ennek megvalósításában. (x)

Mindannyian odáig vagyunk a lakberendezési magazinok letisztult, gyönyörű konyháiért. A valóságban azonban az a tér, ahol a legtöbben főzünk sokszor zsúfolt, szűkös. Így ahhoz, hogy kényelmesen elegáns konyhánk legyen, leginkább olyan praktikusan esztétikus megoldások alkalmazására van szükségünk, amelyekkel a leghatékonyabban tudjuk kihasználni a rendelkezésre álló teret. Ha felújítod a konyhád, gondolkozz el ezeken a megoldásokon is!

1 / Tárold a fűszernövényeidet az ablak előtt!

A fűszernövények szeretik a párás levegőt és a sok fényt. Ha azonban az ablakpárkányra rakod a cserepeket, könnyen leverheted őket. A képen látható megoldás szabaddá teszi az ablakpárkányt, ráadásul igazi dzsungellé varázsolja a konyhát.

2 / Tedd fiókba a mosogatószivacsokat!

A régebbi típusú konyhaszekrényekben a mosogató alatti keskeny, éppen egy fióknyi magasságú rész teljesen kihasználatlan. Egy valódi fiók a mosogató miatt nem férne be ide, de a mosogatószivacsokat, keféket tökéletesen el lehet itt helyezni, így ezek nem fogják elcsúfítani a konyhapultot.

3 / Használj függőleges tálca- és tepsitartót!

A tálcáink, tepsijeink gyakran a konyhaszekrény aljára kerülnek, így ha elő szeretnénk őket venni, ötven lábast kell lepakolnunk róluk. Ha azonban egyszerű falécekből síneket alakítunk ki nekik, könnyedén elő tudjuk őket kapni, ha szükségünk van rájuk.

+1 ötlet: Lakásfelújítás hitelből? Itt hasonlítsd össze a bankok ajánlatait!

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket a minősítést elnyert bankoknál, takarékszövetkezeteknél, vagy ezek közvetítőinél igényelhetik az érdeklődők. Az egyes hiteltermékek közvetlenül is összevethetők egymással itt, a Termékösszehasonlító menüpont alatt.

4 / Ha nincs kamrád, így tárold hatékonyan az alapanyagokat!

A liszteket, hüvelyeseket, rizst leginkább zacskóban lehet megvenni, és ha nem akarunk molyokkal feldobott vacsit fogyasztani, jobb, ha egy zárható edénybe öntjük át őket. Ezeket a nagy üvegek azonban sok helyet foglalnak. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a konyhája mellett külön kamra könnyítse meg a tárolást. Ha ez a helyzet, mutatós megoldás lehet olyan csavaros tárolóedények használata, amelyeknek a fedele a konyhaszekrény aljára van erősítve.

5 / Függeszd fel, amit csak tudsz!

A kicsi konyhában nem csak polcok segítségével tudod tárolni a nagy edényeidet. Egy plafonról lelógó rácsra minden serpenyődet, merőkanaladat felakaszthatod!

6 / Kihúzható nyújtódeszka? Miért ne!

Imádsz sütni, de nincs helyed, ahol rendesen kinyújthatod a tésztát? Okosan előre gondolkozva a konyhaszekrénybe beépíthetsz egy kihúzható nyújtódeszkát, ami akár plusz munkapultként is funkcionálhat.

7 / Ha ilyen vágódeszkát használsz, többé nem kell összeszedegetned a lehullott krumplihéjat

A konyhaszekrénybe rejtett szemetes fölé egy klassz vágódeszkát is be lehet építeni. A deszkán található lyukon keresztül közvetlenül a szemetesbe söpörheted a hulladékot.

Tudj meg többet az MNB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel programjáról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...