Összegyűjtöttük néhány receptet az extra hozzávalókra fókuszálva - minden, amivel feldobhatsz egy hagyományos burgert!
Fűszerek
Ha egy egyszerű húspogácsásra esne a választás, fűszerezzük valami izgalmassal, hogy ne mindig az örök só-bors kombináció legyen terítéken. A fűszerkömény és a friss koriander mindenképpen ad egy kis pluszt a húsnak, ha pedig még parmezánt is reszelünk bele, akkor lesz csak igazán ízletes a húspogácsa! Bőségesen tegyünk zöldség is a burgerbe, a megszokott sajtot pedig cseréljük csípős cheddarra!
Ízesítők
A cheddar sajtnál maradva - a marhát pedig elhagyva - készíthetjük a hamburgert sertéshússal vagy csirkével is - mindkettőhöz szuperül illik a chorizo, vagyis a spanyol kolbász extrának. Ha ezt a variációt készítenénk, ne feledkezzünk meg a kakukkfűről, a rukkoláról, a chilliről és a baconről sem. Adjunk hozzá még egy kevés Worchestershire-szószt és dijoni mustárt is. Izgalmas, nem igaz?
Extrák
A tükörtojás nem számít igazán különleges feltétnek egy hamburgerben, mégis ritkán találkozhatunk vele - pedig megéri, ezt garantáljuk! A hoisin szósz és a gyömbér is érdekes választás lehet. Bevallom, én még nem teszteltem egyiket sem, de a közeljövőben biztosan teszek velük egy próbát!
Sőt, tovább megyünk, készíthetünk gombamártást is a hamburgerbe - engem nagyon kíváncsivá tett az ötlet. Egy kevés Tokaji és tejszín is kerülhet még bele, nálam ez is a kipróbálni valók listájára kerül!
Hús nélkül
Most egy kicsit hagyjuk el a húst. Igen, tudjuk, hogy a hamburger főleg a húspogácsáról szól, de nyissunk kicsit a világ felé, és próbáljuk ki a vega, a sajtos vagy éppen a halas burgert is! Korábban már írtunk nektek a vegaburgerekről, itt bővebben olvashattok a témáról.
Nektek melyik a kedvencetek?
Mini hamburger tejszínes-gombás mártással