Öt perces mézeskalács-dekorációk öt felvonásban - Ideje beszerezni a karácsonyi dekorációs kellékeket

Hamarosan itt a karácsony, és eljön a mézeskalácskészítés ideje. Bemutatunk nektek öt szuper verziót! (x)

Mindjárt itt a karácsony, és az ünnep szinte kötelező rituáléja, a mézecskalács-díszítés. Ahhoz, hogy az együtt töltött percek igazi élményt jelentsenek a család minden tagjának, érdemes előre elkészített mézeskalács-tésztát használni - az IKEA kínálatában kapható egy könnyen kezelhető, hűtőben sokáig eltartható tészta, a VINTERSAGA. Mi is nekivágtunk, és leteszteltük a VINTERSAGA mézessüti-tésztát: csupán húsz perccel azt követően, hogy a nekiláttunk a tészta kinyújtásának, már ki is sült az illatos kalács.

Nagyon élveztük a DRÖMMARállatformájú tésztakiszúrók használatát, de a gyerekeket valószínűleg egészen elvarázsolják a rénszarvasok, sünök, csigák és mókusok. Mivel szerettünk volna hagyományos, karácsonyi hangulatú mézeskalácsokat is sütni, a BAKGLADkiszúrókészletet is használtuk, amivel édes-illatos fenyőfát és kis sütiemberkéket készítettünk

A fenyőfa alakú mézeskalácson mutatjuk be nektek, milyen sokféle díszítéssel lehet feldobni ugyanazt az édes sütit. 5 verziót készítettük.

Mindegyik fenyőfát vastag cukormázzal vontuk be. Ehhez egy tojásfehérjét verjünk fel igen tetemes mennyiségű, legalább 20 dkg cukorral, egy kevés sót és citromlét adjunk hozzá, hogy keményebb legyen. Akkor jó a hab állaga, ha krémesen sűrű, és egyáltalán nem folyik, csöpög. A cukros krémet a habzsákból nyomjuk a mézeskalács felületére. Először érdemes próbadarabot készíteni, mert rá kell érezni, hogyan tudjuk ügyesen használni a habzsákot.

Lássuk az ötféle mézeskalácsot!

Avandtgarde

Ezen a szokatlanul geometrikus verzión az alap fehér habot vékony, színes cukorcsíkokkal díszítettük, amit dekortollal készítettünk. A fehér hab egy helyen duplán került a sütire, így izgalmas térbeli hatást értünk el.

Hagyományos

A fehér mázra dekortollal a hagyományos, vásári mézeskalácsok világát idéző mintát rajzoltunk.

Glamour

Csillogó, elegáns mézeskalácsot is készítettünk, ehhez a fehér mázhoz - még megszilárdulása előtt - metálkék ételfestéket kevertünk, majd egy tűvel vékony vonalakat húztunk benne. A mézeskalácsot cukorgyönggyel és aranyporral dobtuk fel.

Kölyök

A gyerekek imádják az élénk színeket, így nekik a fehér alapmáz helyett egy zöld ételfestékkel színezett verziót készítettünk. A folyékony ételfesték szépen hígítja a mázat, így egy sütőpapírra fektetve leöntöttük vele kis fenyőfánkat, amin így egy egységes, sima bevonat képződött. Dekortollal rajzoltunk zöld karácsonyfánkra díszgömböket és csillagokat.

Minimál

Kék metálszínű ételfestékbe bemártottunk egy fogkefét, és ezzel finoman lespricceltük a fehér mázat. Fehér dekortollal rajzolt vékony vonalakkal dobtuk fel fenyőfánkat.

Még több ünnepi hangulatú ötletért kattints az IKEA oldalára!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...