4 tipp, hogy lelassítsd az őszülés folyamatát

Az első ősz hajszálak megjelenése sokak számára rémisztő, hiszen az őszülés az öregedés egy igen jól látható jele. Mutatjuk, hogy mit érdemes tenni annak érdekében, hogy minél később veszítsük el a hajunk eredeti színét.

Az őszülés előbb-utóbb mindenki életében bekövetkező folyamat. Sokan hajfestékkel veszik fel a harcot az ősz hajszálak ellen, de az állandó festés fárasztó és költséges tud lenni. Az elmúlt években egyre többen viselik büszkén ezüst hajkoronájukat, sőt a festett szürke, őszes haj is divatba jött.

Sokan nem tudják, de a hajunk alapszíne fehér. A különböző színváltozatokat, így a fekete, a barna, a vörös és a szőke hajat, mind a hajkéregben található pigmentek okozzák. Ahogy idősödünk, a sejtjeink egyre kevesebb festékanyagot termelnek, a hajunk pedig szépen lassan elveszíti a színét. Bár az, hogy a szervezetünk mikor hagy fel a pigmentek termelésével, alapvetően a genetikán múlik, néhány apró életmódbeli változtatással kitolhatjuk az őszülést.

Nyisd meg a galériát a tippekért:

Forrásunk volt.

Szerző: Kremmer Magdi

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha érdekel a ajad egészsége:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...