4 tipp, hogy lelassítsd az őszülés folyamatát

Az első ősz hajszálak megjelenése sokak számára rémisztő, hiszen az őszülés az öregedés egy igen jól látható jele. Mutatjuk, hogy mit érdemes tenni annak érdekében, hogy minél később veszítsük el a hajunk eredeti színét.

Az őszülés előbb-utóbb mindenki életében bekövetkező folyamat. Sokan hajfestékkel veszik fel a harcot az ősz hajszálak ellen, de az állandó festés fárasztó és költséges tud lenni. Az elmúlt években egyre többen viselik büszkén ezüst hajkoronájukat, sőt a festett szürke, őszes haj is divatba jött.

Sokan nem tudják, de a hajunk alapszíne fehér. A különböző színváltozatokat, így a fekete, a barna, a vörös és a szőke hajat, mind a hajkéregben található pigmentek okozzák. Ahogy idősödünk, a sejtjeink egyre kevesebb festékanyagot termelnek, a hajunk pedig szépen lassan elveszíti a színét. Bár az, hogy a szervezetünk mikor hagy fel a pigmentek termelésével, alapvetően a genetikán múlik, néhány apró életmódbeli változtatással kitolhatjuk az őszülést.

Nyisd meg a galériát a tippekért:

Forrásunk volt.

Szerző: Kremmer Magdi

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha érdekel a ajad egészsége:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!