Mindent az osztrigáról – vegyél részt a legmenőbb mesterkurzuson a Lupán

A Lupa Beach ezúttal a Myfish teraszon indít egy igazi gasztroutazást, ahol az osztrigák világába nyerhettek betekintést. Profiktól tudhattok meg mindent erről a lenyűgöző alapanyagról egy pazar workshop keretében, amit Szabó Péter osztrigasommelier tart augusztus 28-án.

Izgalmas és inspiráló utazásra indulhatunk az osztrigák világába augusztus 28-án a Lupa Beach Myfish teraszán. Aznap három turnusban indul az az Osztriga Akadémia, ahol megtudhatjuk többek között, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, vinaigrette-et és mignonette-et készíteni, és mi a világszerte egyik legnépszerűbb tengeri ínyencség, az osztriga Rockefeller legtökéletesebb receptje.

Szabó Péter osztrigasommelier, a tengeri finomságok egyik legszakavatottabb hazai ismerője tart osztriga mesterkurzust a Lupa Beachen, ahol mindent megtudhatunk a sósvizek csodálatos élőlényéről, onnan kezdve, hogy hogyan kell nyitni, elkészíteni, és arra is fény derül, hogy vajon csak pezsgővel lehet-e fogyasztani az osztrigát.

Hét különböző méretű és fajtájú osztrigát fogunk tesztelni és kóstolni, melyek származhatnak Írország szeles és zord partjairól, a holland osztrigák mennyországából, Yersekee-ből, és természetesen helyet követel magának az osztrigasorban Franciaország is, mely egyrészről a szerelmünk, másrészről olyan brandeket ad a világnak, mint a Gillardeau és a Belon

– meséli Szabó Péter szakértő.

A Nosalty tökéletes osztrigáját pedig itt találod:

Nemcsak európai körutazásra indulunk, hanem a fajok között is rendet teszünk, ezért ínyenckedni fogunk, és kóstolunk európai lapos osztrigát, csendes-óceáni csészeosztrigát, illetve sziklaosztrigát is” – teszi hozzá az osztrigasommelier.

A tippek, trükkök és technikák elsajátítása után garantált a magabiztosság és a szakértelem, ahogyan az óceánok és tengerek e csodálatos élőlényéhez nyúlunk, melyet az anyatermészet évmilliók alatt formált ily tökéletessé

– ígéri a szakember.

A maximum 12 fővel induló workshoppal egybekötött mesterkurzusok 15.00,  17.00 és 19.00 órakor kezdődnek és regisztrációhoz kötöttek. Részvételi díj 17 000 Ft, mely magában foglalja az oktatást és az oktatási anyagot, valamint az osztrigákat és ásványvizet. Bővebb információ ITT.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...