Őszi kerül bele, mégis a nyár utolsó csókja ez a légies piskóta

Valamiért mindig nyár végén megtörténik, hogy elfog a nagy pudingsütési vágy: tavaly is nagyjából ilyenkor készítettem el a klasszikus brit édességet, akkor a kertben szedett bodzabogyókkal. Idén őszibarackkal és szederrel támadok, és még mennyi minden mással! Aki kiváncsi, olvasson tovább!

Most nem írnék hosszabban a puding jelenségéről (lényegében nem mindenhol a krémes, vaníliás édességet jelenti a szó, mint nálunk), hagyom, hadd beszéljem magáért az alábbi recept, ami egy újabb fejezet abban az ódában, amit minden nyáron a szaftos, légies süteményeknek zengek. Régóta motoszkált a fejemben a szeder és az őszibarack összeeresztése egy édesség keretein belül (először egy nyáreleji cikkem során ébredtem rá az alapanyagok tökéletes kémiájára), és a motoszkálás olyannyira nem akart megállni, hogy újra és újra elővettem a gyümölcsöket, fejben forgattam őket, különféle ízeket, aromákat próbálgattam melléjük.

Ennek a hosszas gondolatmenetnek a végén két ízesítő került ki győztesként: a menta és a lime. Így mindezek a csodás aromák és zamatok megtalálhatók az alábbi szaftos süteményben, érdemes értük mélyre ásni, keresztül a puha piskótán. Ja, és akit mégis érdekelne a puding mivolta, az a linkre kattintva olvashat erről.

Nézd meg a galériában a szedres-őszibarackos puding elkészítésének lépéseit!

A szedres-őszibarackos csodapuding teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Címlapról ajánljuk