5 meglepő hozzávaló, ami komfortosan őszivé tesz minden ételt

Alapvetően elmondható az őszi ételekről, hogy komfortosak, lélekmelengetőek, tartalmasak – ezeket a tulajdonságaikat azonban nem mindig ugyanabból a forrásból nyerik: néha fűszerek, néha alapanyagok, sőt, elkészítési módok is szerepet játszhatnak a dologban.

Mitől lesz egy őszi étel olyan kellemesen komfortos, hogy miután belekanalaztunk, rögtön boldogabbnak érezzük magunkat, rögtön kevésbé gondolunk a kinti szürkeségre, esőre, a közelgő tél nehézségeire? Magát a kérdést nehéz lenne ténylegesen megválaszolni, hiszen a jelenségnek egészen biztos vannak belénk kódolt, ösztönös elemei is, mi inkább fogjuk meg a rövidebb vége felől, és ismerjük meg az egyenlet gasztronómiai változóit. Magyarán, hogy mit kell beledobálnunk a fazékba ahhoz, hogy az abból kikerülő őszi étel tényleg olyan aromás, melengető és boldogító legyen, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Nézd meg galériánkban az ételeket ősziessé tevő alapanyagokat!

Komfortos receptek, amelyeket készíts el iziben:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Készíts el még több komfortos, őszies fogást:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...