5 meglepő hozzávaló, ami komfortosan őszivé tesz minden ételt

Alapvetően elmondható az őszi ételekről, hogy komfortosak, lélekmelengetőek, tartalmasak – ezeket a tulajdonságaikat azonban nem mindig ugyanabból a forrásból nyerik: néha fűszerek, néha alapanyagok, sőt, elkészítési módok is szerepet játszhatnak a dologban.

Mitől lesz egy őszi étel olyan kellemesen komfortos, hogy miután belekanalaztunk, rögtön boldogabbnak érezzük magunkat, rögtön kevésbé gondolunk a kinti szürkeségre, esőre, a közelgő tél nehézségeire? Magát a kérdést nehéz lenne ténylegesen megválaszolni, hiszen a jelenségnek egészen biztos vannak belénk kódolt, ösztönös elemei is, mi inkább fogjuk meg a rövidebb vége felől, és ismerjük meg az egyenlet gasztronómiai változóit. Magyarán, hogy mit kell beledobálnunk a fazékba ahhoz, hogy az abból kikerülő őszi étel tényleg olyan aromás, melengető és boldogító legyen, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Nézd meg galériánkban az ételeket ősziessé tevő alapanyagokat!

Komfortos receptek, amelyeket készíts el iziben:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Készíts el még több komfortos, őszies fogást:

Címlapról ajánljuk

További cikkek