Lehet, hogy már hivatalosan is ősz van, de a konyhakertben és az otthon, cserépben nevelgetett paradicsom is simán hozhat még termést szeptemberben vagy októberben. Ha tele vagy éretlenül zöldellő paradicsomokkal, lehet, hogy eltőprengtél azon, hogy most, ősszel, mikor már jóval gyengébb a Nap ereje, hogy fognak pirosra érni a szemek. Ebben segít a Sokszínűvidék.
Egyben sült fetás-paradicsomos tészta
A TikTok-on is egyre népszerűbbek a gyors és egyszerű receptvideók. A legutóbbi, amitől megőrült az internet népe, ez az egyben sült, fetás-paradicsomos tészta volt. Nem is kérdés, mi ...
Sültparadicsom-leves
Amikor már végre süt a nap és szívesen sétálunk kint, a tavasz és a nyár ízeit ennénk a legszívesebben, így eldőlt mi lesz a mai ebéd: sültparadicsom-leves. Finom, édes, zamatos! ...
Savanyított zöldparadicsom
Ha nektek is zölden maradt pár maroknyi paradicsom, amivel nem tudjátok mit kezdjetek, akkor ez a ti receptetek! Alig 10 perc munkával eltehetünk egy-két üveg zöldparadicsomot, ami pár nap ...
Kattints a képre, és nyílik a galéria!
Így tudod rávenni a paradicsomot, hogy ősszel is beérjen
Lógatás
Meglepő, de ilyenkor érdemes a paradicsomnövényt gyökerestől kiszedni a talajból, eltávolítani a leveleit, és fejjel lefelé fellógatni egy körülbelül 18 és 20 Celsius-fok közötti helyiségben, magas páratartalomban.
2-4 hét múlva valószínűleg be fognak érni, és édesek, ízesek lesznek.
Még több növényes cikk erre: