Így tudod rávenni a paradicsomot, hogy ősszel is beérjen

Van módja annak, hogy a picit hidegebb, kevésbé intenzíven napsütéses koraőszi időszakban is beérjenek az otthon termesztett, még éretlen paradicsomok.

Lehet, hogy már hivatalosan is ősz van, de a konyhakertben és az otthon, cserépben nevelgetett paradicsom is simán hozhat még termést szeptemberben vagy októberben. Ha tele vagy éretlenül zöldellő paradicsomokkal, lehet, hogy eltőprengtél azon, hogy most, ősszel, mikor már jóval gyengébb a Nap ereje, hogy fognak pirosra érni a szemek. Ebben segít a Sokszínűvidék.

Sültparadicsom-leves

Amikor már végre süt a nap és szívesen sétálunk kint, a tavasz és a nyár ízeit ennénk a legszívesebben, így eldőlt mi lesz a mai ebéd: sültparadicsom-leves. Finom, édes, zamatos! ...

Kattints a képre, és nyílik a galéria!

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk erre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...