-
1.
Az olasz ősz ízei egy tányérban – Főzzünk toszkán bablevest!
Hiába köszöntött be a hideg idő, a frissen termett zöldségekből még jó ideig van lehetőségünk finomakat főzni. Hallottál már a toszkán bablevesről? Előre szólunk, ez a zöldségleves lehet az idei év nagy kedvence!
-
2.
Húsleves, véres hurka, csokis kenyér – a világ bizarr reggelijei
Kár kihagyni a nap első étkezését, de a rutinszerű hétköznapok után hétvégén még nagyobb veszteség lenne, ha könnyedén elpöckölnénk a lehetőségét. Persze, divatos és szerethető a brunch, a jelenséget mi is jól ismerjük, csak éppen avokádótoast és mimosa helyett bundás kenyérrel és teával. A kirántott pékáru se egy egyszerű megoldás, de számos nemzet még extrább reggeli kedvencekkel lakik jól.
-
3.
A szalvétagombócos libaleves és az újragombolt ludaskása története
Mi lehet finomabb, mint egy jó erős libaleves májas szalvétagombócokkal? A husiból pedig olasz segítséggel egy újragondolt ludaskását készítettünk!
-
4.
Az elronthatatlan sült hús – tippek a tökéletes sült tarjához
Nem kell hozzá különleges szaktudás, de még extra alapanyagok vagy eszközök sem, mert tarját sütni egyszerű és hálás feladat.
-
5.
Így készíthetsz könnyen tökéletes hortobágyi palacsintát
A hortobágyi palacsinta magyarok millióinak kedvence, mégis sokan vannak, akik nem kezdenek bele otthon elkészíteni ezt a klasszikus, csodás főételt. Mutatunk egy receptet, amivel garantáltan gyerekjáték lesz az elkészítése!
-
6.
Készítsd el a világ legjobb fűszerkeverékét 3 alapanyagból
Létezik egy nagyon egyszerű, mégis zseniális fűszerkeverék, amelyhez csupán három alapanyag szükséges. Jól figyelj, mert a gremolata nem csak olasz recepteknél lesz a kedvenced.
-
7.
Jobb, mint a sajt – Ezért imádják sokan a sörélesztő pelyhet
A sörélesztő egyáltalán nem új találmány, a belőle készült pehely viszont egyre népszerűbb, és nem csak azok körében, akik nem szeretnének állati eredetű alapanyagokból főzni. Állagra és ízre is hasonlít a reszelt parmezánhoz, de nem ez az egyetlen ok, amiért szeretjük.
-
8.
Sütőpapír, szilikon, fólia – nem mindegy, mit teszel a kekszek alá
Ha kekszet sütünk, nemcsak az ízesítés és a forma terén adott rengeteg lehetőség, de a tepsi kibélelésére is több módszert használhatunk. De melyik süteményhez melyik módszer a legjobb?
-
9.
6 őszi zöldség, amit érdemes megkóstolnod édes köretként is
Az ősszel szezonális zöldségek nagy része elképesztő sokszínűséggel használható. Most nem a különböző ételfajtákra, inkább az ízesítésre fogunk koncentrálni, azon belül is az izgalmas édes-sós párosításra.
-
10.
Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából
"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!
Egy tányérba sűrítettük az ősz legjobb ízeit, szalvétagombócos libalevest készítettünk
Tippeket adtunk, hogy tökéletes legyen a sült tarjád, elárultuk a tökéletes hortobágyi palacsinta titkát, és mutattunk néhány zöldségfélét, amit érdemes édes köretként is elkészítened.