Ezek lesznek idén ősszel a legmutatósabb étkezőtrendek

Az elmúlt néhány évben az étkezők más helyiségekbe épültek be, elvesztették kiemelt szerepüket. A világjárvány következtében azonban ismét megnövekedett rájuk az igény, sőt az ingatlanszakértők és belsőépítészek szerint 2022-ben egyenesen az egyik legkeresettebb szobákká váltak.

Bár az étkezőt egykor csak hivatalos étkezésekre használták, most gyakran nemcsak családi és baráti összejövetelek színtere, hanem otthoni irodaként vagy tanulósarokként is működik. Nem véletlen tehát, hogy az idei míg az idei lakberendezési stílusokban az esztétika is játszik, az egyik legnépszerűbb trend a megnövekedett funkcionalitás és a sokoldalúság. Jöjjenek az őszi trendek!

1.      Ne hagyjunk semmit kihasználatlanul

A járvány utáni világban egyre nagyobb hangsúlyt kap a táv- vagy hibrid munkavégzés. Emiatt nagyobb igényeket támasztunk otthonainkkal szemben, mert már nemcsak a családi életünkhöz kell tökéletesen illeszkednie, hanem a munkánkhoz is, méghozzá anélkül, hogy egy egész helyiséget át kellene ehhez alakítanunk.

Otthoni iroda hiányában leggyakrabban az étkező tölti be a home office szerepét – ebben sokat segít, ha rendelkezésünkre áll egy tágas, világos tér, egy megfelelő asztal és egy konnektor is.

Az étkezőben a tanulás is fényesebb

2. A kényelem mindenek előtt

Megkönnyíthetjük az otthoni munkával töltött időt, ha stílusos, de kényelmes bútorokat használunk közben. Ez nem úri huncutság! A nem megfelelő pozíció, rossz testtartáshoz, fájó nyakhoz, vállhoz és más komoly szövődményekhez vezethet, úgyhogy munka közben is figyeljünk oda rá – főleg, ha rendszeresen végzünk ülőmunkát!

Közösségi térként is funkcionálhat

3. Fény!

Az étkező egy olyan hely, ahol nemcsak a hangulat, hanem a praktikum is fontos. Nyilvánvaló, hogy a világítás elengedhetetlen, ha az étkezőben dolgozunk, ezt leszámítva pedig most hatalmas trendnek számítanak a túlméretezett lámpabúrák. Gondoskodjunk arról, hogy a különböző igényekhez különféle lámpákat biztosítsunk – tehát ne csak a pult megvilágításáról gondoskodjunk, hanem az étkezőasztaléról is. Egy túlméretezett lámpabúra egyszerre stílusos és hasznos is, ami tökéletesen megfelel erre a feladatra.

Letisztult színek és formák

4. Adjuk meg a módját

Ahogy az emberek otthonaikban kezdtek szociális életet élni, a szép teríték új hangsúlyt kapott. Míg korábban az étkezőasztal ünnepi terítése és díszítése főként a hivatalos vacsorák privilégiuma volt, mára már mindennapossá vált.

Ebben a szezonban nincsenek meghatározott szabályok a teríték stílusára, de ha eltér a hagyományostól, sokkal szórakoztatóbb lesz.

Használjunk sok kiegészítőt és rétegezzük az asztalterítőt, egy friss virágokkal díszített nagy üvegváza pedig kiváló fókuszpontot ad.

Tökös hangulatban

5. Éljen az újrahasznosítás!

A hagyományos étkező trendek időtlen vonzerővel bírnak, a globális felmelegedés fenyegetése pedig arra késztette a tervezőket, hogy újrahasznosítsák a már korábban legyártott, használt bútorokat. A frissen festett vintage garnitúra új életet lehel az étkezőnkbe – különösen a fényes és merész ebédlőasztalok divatosak most.

Natúr birodalom

6. Mindennek megvan a helye

A nyitott terű elrendezés egyre kevésbé népszerű: egyre nagyobb szükségünk van a magánéletünkre, az otthon pedig sajnos sokszor nem egyenlő a privát szférával.

Erőteljes tendencia figyelhető meg a konyhától és más helyiségektől leválasztott étkező kialakítása felé, amelyeket akár tolóajtókkal, paravánokkal is elválaszthatunk egymástól.

Modern csavarok

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...