10 egyszerűen TÖKéletes ötlet, hogy lakásunk őszi hangulatban ússzon

Az új évszak beköszöntével itt az ideje otthonunk felfrissítésének. Hoztunk pár tényleg kreatív ötletet!

A természet őszi átalakulása varázslatos, hozzuk hát be az otthonunkba is a hűvösebb szezon hangulatát, de csak azt! Hiszen némi lakásdíszítéssel, bár kívül hideg van, belül a szívünk megtelik majd melegséggel.

Formás dekoráció

Vágjunk ki egy papírlapot olyan alakúra, hogy be tudjuk helyezni a piteforma aljába anélkül, hogy kiesne onnan. Írjuk a lapra kedvenc családi receptjeinket - és a persze a tökös pite elkészítését - , majd akasszuk fel egy üres falfelületre a konyhában.

via

Kiállítás

Ha sok hasonló színű és stílusú edényünk, táljaink, tányérjaink vannak, akkor kiállíthatjuk őket gyűjteményként egy nyitott, rusztikus polcra is. Az őszi hangulat érdekében spékeljük meg az összhatást sárga falevelekkel és dísztökökkel.

via

Koraőszi nyárutó

Az aratás legalább annyira árulkodik arról, hogy lassacskán beköszönt az ősz, mint a tök. Az otthonunkat is ennek szellemében öltöztessük díszbe: egy vázában elhelyezett búzacsokor és néhány dísztök tökéletes dekoráció az elkövetkező hónapokra.

via

TÖKéletes ősz

A decoupage az egyik legnépszerűbb hobbi, egy igazi Jolly Joker: szinte mindig és mindenhol jól mutat. Most ne szalvétát, hanem lehullott faleveleket applikáljunk fel a munkafelületünkre, ami ezúttal ne doboz vagy szalvétatartó, hanem egy tök legyen.

via

Hangulatos kerti parti

Ha ideért a hűvös szellő, akkor ne csak magunkat takarjuk be, hanem az asztalt is! Abrosz helyett használjunk tartan mintás pokrócokat az igazi őszi hangulat érdekében – a végeredmény olyan lesz, mint egy műalkotás.

via

Virágok

Egy évszak sem telhet el virágok nélkül! Válasszuk ki az őszi kedvenceinket, és gyűjtsük csokorba őket, de a változatosság kedvéért most ne egy egyszerű vázában, hanem egy vintage ereklyében, egy fűszertárolóban, esetleg teás- vagy kávésdobozban állítsuk ki őket.

via

Titkos zug

Gyermekkorunk álmát felnőttként is megvalósíthatjuk: készítsünk egy elbújós zugot meleg takarókkal, tartan mintás plédekkel, puha párnákkal, könyvekkel és illatos gyertyákkal. Akár egy függönyt is felszerelhetünk, hogy úgy érezzük, tényleg eltűntünk a világ szemei elől.

via

Finomságok

Nem csak bevásárlásra jó: pakoljunk meg egy fonott kosarat mindenféle őszi földi jóval, majd használjuk dekorációs elemként, és helyezzük ki a konyhánk egyik hangsúlyos pontjára. Ne felejtsük ki a tököt és a virágokat sem az összképből – az eredmény egy rusztikus csendélet lesz.

via

Tűzifa

Ha fával fűtünk, akkor nem feltétlenül kell az udvaron tárolnunk tűzrevalót: a nappaliban ugyanúgy megállja a helyét dekorációs elemként, mint egy váza.

via

Burgundi

Az elengedés, az elmúlás évszakának nyugalmát színekkel is illusztrálhatjuk: cseréljük bordó textilekre az otthonunkban fellelhető kárpitokat, és kiegészítésként fejeljük meg az összhatást őszi virágokkal. Alig várod majd, hogy hazaérhess a hűvösebb estéken.

via

Forrásaink voltak: via és via


Még több lakberendezés itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...