A koraősz krémes, gombás-húsos raguja, a bakonyi sertésszelet

A gomba és az ősz olyanok, mint az eper meg a nyár: szeretik egymást, és összeillenek. Ezt az axiómát meglovagolva, az ősz legelső heteiben el is készítettük az egyik legklasszikusabb, legmagyarosabb és legőszibb húsos ragut, a bakonyi sertésszeletet. Galuskával. Tejföllel. Éhes vagy? Reméljük.

Következik az az időszak, amikor az ember sokkal többet marad otthon, mert vagy hűvös van, vagy egyenesen hideg, korábban is sötétedik, nyirkos és vizes kint minden, mert az eső is gyakrabban esik, így nincs mese: főzni, sütni és enni kell! Jöhetnek a comfort foodok, a házias nagyisütemények, a kedvenc melengető fogásaink és persze az őszi alapanyagok, nevezetesen most a gomba! Bizony, bakonyi sertésszeletet készítettünk, íme:

Szaftos bakonyi sertésszelet, teljes receptért katt a képre! (Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra)

A bakonyi sertésszeletben az a jó, hogy tényleg egészen könnyen elkészíthető, de persze, mint minden, el is rontható, szóval Flóra receptjét mindenképpen ajánljuk átolvasásra, videóját pedig megtekintésre, utóbbit itt láthatjátok:

A szezon adta lehetőségeknek hála akár a csiperkén túl is gondolkodhatunk gombában, ha pedig magunk megyünk az erdőbe gombát szedni, mindig vizsgáltassuk be a zsákmányt szakértővel!

Szaftos bakonyi sertésszelet, teljes receptért katt a képre! (Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra)

Természetesen galuskát (illetve nokedlit) készítettünk hozzá, ahogy azt kell, de sokan erősítik a (csiga)tésztás tábort is, és őket sem vetjük meg emiatt. Ja, és a rizsesekről se felejtkezzünk meg! A savanyú meg a tejföl pedig hab a tortán. Jó étvágyat!

A szaftos bakonyi sertésszelet teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...