Következik az az időszak, amikor az ember sokkal többet marad otthon, mert vagy hűvös van, vagy egyenesen hideg, korábban is sötétedik, nyirkos és vizes kint minden, mert az eső is gyakrabban esik, így nincs mese: főzni, sütni és enni kell! Jöhetnek a comfort foodok, a házias nagyisütemények, a kedvenc melengető fogásaink és persze az őszi alapanyagok, nevezetesen most a gomba! Bizony, bakonyi sertésszeletet készítettünk, íme:
A bakonyi sertésszeletben az a jó, hogy tényleg egészen könnyen elkészíthető, de persze, mint minden, el is rontható, szóval Flóra receptjét mindenképpen ajánljuk átolvasásra, videóját pedig megtekintésre, utóbbit itt láthatjátok:
A szezon adta lehetőségeknek hála akár a csiperkén túl is gondolkodhatunk gombában, ha pedig magunk megyünk az erdőbe gombát szedni, mindig vizsgáltassuk be a zsákmányt szakértővel!
Természetesen galuskát (illetve nokedlit) készítettünk hozzá, ahogy azt kell, de sokan erősítik a (csiga)tésztás tábort is, és őket sem vetjük meg emiatt. Ja, és a rizsesekről se felejtkezzünk meg! A savanyú meg a tejföl pedig hab a tortán. Jó étvágyat!
A szaftos bakonyi sertésszelet teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több zamatos recept itt vár: