A koraősz krémes, gombás-húsos raguja, a bakonyi sertésszelet

A gomba és az ősz olyanok, mint az eper meg a nyár: szeretik egymást, és összeillenek. Ezt az axiómát meglovagolva, az ősz legelső heteiben el is készítettük az egyik legklasszikusabb, legmagyarosabb és legőszibb húsos ragut, a bakonyi sertésszeletet. Galuskával. Tejföllel. Éhes vagy? Reméljük.

Következik az az időszak, amikor az ember sokkal többet marad otthon, mert vagy hűvös van, vagy egyenesen hideg, korábban is sötétedik, nyirkos és vizes kint minden, mert az eső is gyakrabban esik, így nincs mese: főzni, sütni és enni kell! Jöhetnek a comfort foodok, a házias nagyisütemények, a kedvenc melengető fogásaink és persze az őszi alapanyagok, nevezetesen most a gomba! Bizony, bakonyi sertésszeletet készítettünk, íme:

Szaftos bakonyi sertésszelet, teljes receptért katt a képre! (Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra)

A bakonyi sertésszeletben az a jó, hogy tényleg egészen könnyen elkészíthető, de persze, mint minden, el is rontható, szóval Flóra receptjét mindenképpen ajánljuk átolvasásra, videóját pedig megtekintésre, utóbbit itt láthatjátok:

A szezon adta lehetőségeknek hála akár a csiperkén túl is gondolkodhatunk gombában, ha pedig magunk megyünk az erdőbe gombát szedni, mindig vizsgáltassuk be a zsákmányt szakértővel!

Szaftos bakonyi sertésszelet, teljes receptért katt a képre! (Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra)

Természetesen galuskát (illetve nokedlit) készítettünk hozzá, ahogy azt kell, de sokan erősítik a (csiga)tésztás tábort is, és őket sem vetjük meg emiatt. Ja, és a rizsesekről se felejtkezzünk meg! A savanyú meg a tejföl pedig hab a tortán. Jó étvágyat!

A szaftos bakonyi sertésszelet teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek