6+1 rendhagyó őszi dekorötlet, ha valami egyedire vágysz

Hozd el otthonodba az ősz hangulatát ezekkel az egyszerű, de nagyszerű dekorációs tippekkel.

Az ősz sokkal többet kínál számunkra, mint a sütőtökös latte vagy a Halloween. Ez a megnyugvás, az otthonlét, a beltéri társasági élet időszaka. 5+1 őszi dekorötletünk segít abban, hogy mindehhez a lehető legmeghittebb hely is rendelkezésünkre álljon.

Bőségtál

A zöld tónusok, a fehér és az őszi színek keveréke teszi ezt az őszi dekorötletet frissé és modernné. Őszi bőségtálat kétféleképpen is készíthetünk. Az első verzióhoz fogjunk egy tálat és töltsük meg virágfölddel. Ültessünk bele többféle pozsgást, de hagyjunk szabad helyet a szélén. Fészkeljünk a talajba kis narancssárga és fehér tököket, adjunk hozzá szezonális zöldségeket, mint a kelkáposzta, a retek és padlizsán. Használatunk friss fűszernövényeket, például rozmaringot és zsályát is.

A második változat ennél egy kicsit egyszerűbb:

válogassuk össze a legváltozatosabb tököket, szedjünk tobozt, makkot, gesztenyét és lehullott faleveleket, majd helyezzük el őket esztétikusan egy tálon.

Töklámpás másképpen

Tölts fel egy rusztikus edényt vízzel a tál kétharmadáig. Fogj néhány minitököt, vágd le róluk a tetejüket, és véss beléjük egy teamécsesnél valamivel nagyobb lyukat. Tedd beléjük a gyertyát, majd helyezd az összeset a vízbe, és gyújtsd meg őket. Ha szeretnéd még jobban feldobni ezt a menő dekorelemet, akkor őszi faleveleket, almát, körtét, szőlőt, makkot, tobozt és gesztenyét is tehetsz a víz aljára.

Tökkoszorú

Ehhez az ajtódíszhez mindent megtalálunk egy kézműves- vagy virágboltban. Rögzítsük a mű vagy igazi leveleket és a sütőtököket a koszorúhoz, ügyelve arra, hogy egyenlő távolságra legyenek egymástól. Nem muszáj a legegyszerűbb eredményre törekednünk, az őszi erdő kincseit is felhasználhatjuk és rátehetjük, ha szeretnénk. Éljen a hedonizmus!

Műkertészet házilag

Ennek a csodálatos szobornak a titka egy jó nagy darab tűzőhab: helyezzük a vízbe pár másodpercre, hogy jól megszívja magát, és ha szükséges, vágjuk formára.

Drót segítségével szúrjuk bele a tököt, majd tegyük ugyanezt mindenféle fa- és fenyőágakkal, bogyókkal, illetve levelekkel is.

Amikor elkészült, olyan helyre tegyük, ahol mindenki csodájára járhat majd.

Virágba borulva

Válasszuk ki a leginkább tetsző sütőtököt, majd vágjuk félbe, és faragjuk ki a belsejét. Kaparjuk ki a magokat, és béleljük ki alufóliával vagy zacskóval, majd töltsük meg virágfölddel a háromnegyedéig. Tegyük bele a kedvenc őszi virágainkat, fűszernövényeinket és a legszínpompásabb őszi bogyókat.

Izgalmas lámpás

Felejtsük el a megszokott ijesztő töklámpásarcokat! Ragasszunk képeket – hiszen egyetlen kép felérhet akár ezer szóval is –, vagy faragjunk magunk feliratot a tökre, és üzenjünk vele. A végeredmény így is lehet megdöbbentő és ijesztő, pláne, ha a klímaváltozásra szeretnénk felhívni vele a figyelmet.

Forrásunk volt.


Még több hasonló cikk errefele:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...