Ezt a konyhai eszközt sosem használná egy orvos

Bár kétségtelenül népszerű konyhai eszköz, egy orvos mégis azt javasolja, hogy ne használjuk, mert komoly betegséget okozhat.

Manapság egyre több olyan konyhai eszköz létezik, mely megkönnyíti a főzést és a sütést. Ezek közé sorolhatóak a tapadásmentes bevonattal rendelkező serpenyők is. A termék nem véletlenül népszerű, hiszen lényegében bármit elkészíthetünk benne, és a mosogatásával sincsen semmilyen probléma, egy orvos azonban óva int attól, hogy ilyet használjunk a konyhában.

Ezt a konyhai eszközt sosem használná egy orvos

Dr. Poonam Desai amerikai háziorvos egy Instagram-posztban árulta el, hogy ő maga sem használ ilyet, és azt is elmondta, miért:

A karcos vagy töredezett tapadásmentes főzőedények miatt milliónyi mikroműanyag kerülhet az ételeinkbe. A mikroműanyagok az endokrin rendszert károsító anyagok, így a hormonális egyensúly zavarát és termékenységi problémákat okozhatnak, de még a rák kockázatát is növelhetik.

Az orvos szerint a kerámia serpenyők is veszélyesek lehetnek, ha megkarcolódnak, ugyanis általában egy alumínium réteg helyezkedik el a kerámia bevonat alatt, mely szintén sok problémát okozhat a szervezetbe kerülve.

Persze Dr. Poonam elárulta, hogy aki szereti ezeket az edényeket, továbbra is használja őket, de dobja ki, miután megkarcolódtak, ha pedig spórolna, részesítse előnyben az öntöttvas edényeket.

Forrásunk volt.


Ha más konyhai eszközökről is akarsz tudni néhány érdekességet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...