Elindult az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre

Az évente megrendezett esemény során országszerte több mint 150 étterem várja fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között.

A 2023-as őszi Étterem Hét kínálatában a rekordszámú, vagyis több mint 150 résztvevő között találunk indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz és spanyol éttermet is.

Elindult az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hétre

Az eseményen résztvevő éttermek három árkategóriában, három- vagy négyfogásos menüket kínálnak a vendégeknek.

Idén a top kategóriában 5900, a prémium kategóriában 7900, míg az exkluzív kategóriában 9900 forinttól kóstolhatjuk a menüsorokat, szervízdíjjal együtt.

A programban több olyan étterem is szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a száz legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin-ajánlással rendelkezik.

Különleges alapanyagokkal dolgoznak a séfek

Az ételek megalkotásakor a séfek olyan alapanyagokhoz nyúlnak, mint a homár, a polip, a szarvasgomba, a prémium kecskesajt, a nyúl, az őz, a szarvas, a vaddisznó, a bivaly vagy a muflon. A kínálatban továbbá megtalálható majd többek között a pho leves, a ramen leves, a báránygerinc, a spanyol véres hurka, a Szent Jakab kagyló, valamint a rákraguval töltött tintahal, az ördöghal, a burgundi csiga vagy a grillezett fürj is.

És nem utolsósorban az eseményre komponált, előnyös árú menüsorok fogásai között glutén-, laktóz- és cukormentes ínyencségek is helyet kaptak, de a vegetáriánus vagy vegán vendégek sem maradnak majd éhesen.

A vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet előzetesen bejelentkezni.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...