5 étkezési szokás a világ körül, melyet nem ártana átvennünk

Míg a magyar konyhát – a maga vitathatatlanul ízletes fogásaival – nem sorolhatjuk éppen az egészséges kategóriába, addig a világ számos országában követnek olyan étkezési szokásokat, amelyek kifejezetten jót tesznek a szervezetnek. Mindezt egyszerűen azért, mert így szokták meg!

A következőkben öt olyan étkezési szokást – és annak egészségügyi előnyeit – mutatjuk be, amelyeket mi magunk is felhasználhatunk a mindennapokban.

Olaszország

Köztudott, hogy Olaszországban a vacsora mellé szinte kötelezőként jár egy pohár bor is. Ezt érdemes nekünk is gyakorolni – természetesen a napi ajánlott mennyiséget betartva –, hiszen ezzel az étkezési szokással elvileg csökkenthetjük a szívbetegségek kockázatát.

Olasz lupini saláta

A lupini, magyarul farkasbab úgy néz ki, mintha egy órás, mutáns kukoricaszem lenne, amire valaki még rá is taposott, így palacsintává lapult. Előfőzött állapotban, sós vízben ...

Észak-Amerika

Az USA-n belül természetesen megoszlanak az étkezési szokások, így kifejezetten Kalifornia államot ajánljuk pozitív példaként. Az arany államban ugyanis az emberek elsősorban a helyileg termelt élelmiszereket fogyasztják – ezt pedig több okból is érdemes átvennünk.

Egyrészt azért, hogy támogassuk a helyi gazdaságokat, másrészt pedig azért, mert a gyümölcsök és zöldségek a leszedésük után fokozatosan kezdik elveszíteni a vitamintartalmukat, így minél hamarabb fogyasztjuk el azokat, annál jobb!

Mexikó

A mexikói kultúrában a nap fő étkezése a bőséges ebéd, amit ők almuerzónak hívnak. Ha szeretnénk elkerülni a súlygyarapodást, akkor érdemes nekünk is inkább nap közben több kalóriát bevinni, így elkerülhetjük, hogy lefekvés előtt együnk túl sokat.

Kína

Használjunk pálcikát! Ha nem tudunk vele enni, akkor is célszerű megtanulni, hiszen ezzel az evőeszközzel lassabban tudjuk magunkhoz venni az ételt. Ez pedig ahhoz vezet, hogy hamarabb érzünk telítettséget – hiszen az agyunkhoz később jut el az információ, mint az emésztőszervekhez –, és elkerülhetjük a felesleges kalóriabevitelt.

India

Ebben a különleges országban számos illatos, színes fűszert használnak a mindennapokban, amelyeket nekünk sem árthat megismerni. A kurkuma és a gyömbér például képes lejjebb tornászni a koleszterinszintet, de az indiai konyha egyik kedvencét, a nálunk is közkedvelt fokhagymát sem érdemes mellőzni, hiszen csökkenti a szívproblémák kockázatát.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...