A MartonKult idén is megrendezte a „Tök jó hét” programsorozatot, melyet szeptember 28-a és október 8-a között tartanak. Az első nap fénypontja volt az országos óriástökmérő verseny, melynek győztese fél tonnásra hízott.
Martonvásár ad otthont a „Tök jó hét” programsorozatnak, melynek része az országos óriástökmérő verseny. Idén a „legsúlyosabb" tök címét a Superman nyerte, 519 kilóval, aminek nemcsak a helyiek jártak csodájára.
A MartonKult szervezésében megvalósuló egyhetes programsorozat egyik fő látványossága a tökök versenye, melynek már meg is van a győztese.
Az 519 kilós Superman Vajda Ádám extrém hobbijának a termése. A Vas vármegyei Szakonyfaluból származó férfi kedvtelésből óriástökök termesztésével foglalkozik, és azokat meg is versenyezteti.
Az egyhetes rendezvényen főzőverseny, tökfaragás, piac és egyéb programok színesítik a borongós napokat.
Ha létezik tökös-mákos rétes, miért ne létezhetne ugyanezzel az ízvilággal egy jóval egyszerűbb, maceramentes és gyors kevert sütemény? Igenis létezhet, elkészítéséhez pedig csak ...
A dhal az egyik kedvenc indiai fogásunk, hiszen gyorsan elkészül, ugyanakkor csinos és tápláló. Gyakorlatilag minden alkalomra bevethető, legyen az romatikus vacsora, vasárnapi ebéd, vagy ...
Teljesen magukkal ragadták az őszies ízek a cukrászdák kedvencét: a tornyos francia krémes alapból is sárga színben pompázó krémje egy fokkal mélyebb árnyalatra váltott a ...
A nem mindennapi méretet elérő tököket a Brunszvik-Beethoven Központnál állították ki a termesztők, vagyis a „növesztők".
Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.
Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.
A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...
Legyen minél apróbb, minél édesebb, és legalább két tepsi készüljön belőle, mert hihetetlenül gyorsan elfogy. Ez az ismertetője egy igazán jó édes kis finomságnak az ünnepekre!
Segítünk, mit főzz ma! Lesz itt egy kicsit sem menzás sárgaborsó-főzelék, melyhez nem hús, hanem tojásfasírt jár, az édesség pedig mákkal és meggyel csábít.
Amikor melegíteni kezdjük a mézet, számos biokémiai változás történik az alapanyagban, ez tény. De ez azt is jelenti vajon, hogy a hőkezelés miatt kevésbé egészségessé vagy akár egyenesen károssá válik?
Amikor üres a gyomrunk és kínzó éhséget érzünk, könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy megesszük vagy – isszuk az első dolgot, ami a kezünk ügyébe kerül. De ez nem feltétlenül a legjobb gyakorlat.
Húsos, húsmentes, szaftos, sokzöldséges, rakott vagy tepsibe dobálós... forró egytálételek sora vár titeket a héten, és persze leves és desszert is lesz hozzájuk!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...