A Szent István napi kenyér – mely csak természetes alapanyagokat tartalmaz, és hagyományos, kovászos technológiával készül – verseny első helyezettje a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. kemencéiben ropogósra sütött Gulyás kenyér lett.
Ez a hosszú érlelésű, kovászból készült kézműves termék magában rejti a múlt tudását, a generációkon átívelő szenvedélyt és a modern kor új trendjeit. A hagyományos gyártástechnológiával előállított, 4-féle lisztből készült kenyér tökéletes példája annak, hogy miként lehet kiváló minőségű, hajdúsági búzakenyeret sütni egy modern pékségben
– olvasható a pékség közösségi oldalán.
Az innovatív kategória nyertese
Az innovatív kategória győztese a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. batátás kenyere lett. Az egészséges trendeket szem előtt tartva az alakor ősi búzát a tájegység jellegzetes növényével, az édesburgonyával párosították.
A sárgás belezetű kenyér hagyományos technológiával, élesztő nélkül készült.
A nagyközönség augusztus 20-án, a budapesti Magyar ízek utcája rendezvénysorozat keretében a Várkert Bazár sétányon kóstolhatja meg a kategóriagyőztes kenyereket.
Kapcsolódó érdekességek: