Az év kenyere: Ez a ropogósra sütött kenyér lett 2022-ben a Szent István-napi kenyerünk

A 2022-es Ország kenyere, azaz a 11. Szent István-napi Kenyérverseny nyertese hosszú érlelésű, kovásszal készült. Négyféle lisztet használtak fel hozzá, és többek között teljes kiőrlésű liszt is gazdagítja a terméket.

A Szent István napi kenyér – mely csak természetes alapanyagokat tartalmaz, és hagyományos, kovászos technológiával készül – verseny első helyezettje a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. kemencéiben ropogósra sütött Gulyás kenyér lett.

Gulyás kenyér (fotó: MTI/ILLYÉS TIBOR)

Ez a hosszú érlelésű, kovászból készült kézműves termék magában rejti a múlt tudását, a generációkon átívelő szenvedélyt és a modern kor új trendjeit. A hagyományos gyártástechnológiával előállított, 4-féle lisztből készült kenyér tökéletes példája annak, hogy miként lehet kiváló minőségű, hajdúsági búzakenyeret sütni egy modern pékségben

– olvasható a pékség közösségi oldalán.

Az innovatív kategória nyertese

Az innovatív kategória győztese a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. batátás kenyere lett. Az egészséges trendeket szem előtt tartva az alakor ősi búzát a tájegység jellegzetes növényével, az édesburgonyával párosították.

Batátás kenyér (fotó: MTI/ILLYÉS TIBOR)

A sárgás belezetű kenyér hagyományos technológiával, élesztő nélkül készült.

A nagyközönség augusztus 20-án, a budapesti Magyar ízek utcája rendezvénysorozat keretében a Várkert Bazár sétányon kóstolhatja meg a kategóriagyőztes kenyereket.


Kapcsolódó érdekességek:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...