Könnyek között búcsúzott az Ország Karácsonyfájától Mihály bácsi

42 évig állt a kertjében a fenyőfa, melyet saját maga ültetett.

Idén egy 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyő lesz az Ország Karácsonyfája. A varázslatos és terebélyes fenyőfa eddig egy apci családi ház kertjében állt. Mihály bácsi és felesége 42 éven át gondozta a csodaszép fát, sírva búcsúztak tőle a Tények kamerái előtt.

A házaspár saját mag ültette a fenyőfát még évtizedekkel ezelőtt. A pár azért ajánlotta föl a fát, mert attól féltek, hogy egy viharban kidől. Elmondásuk szerint nagyon megszerették a négy évtized alatt a fenyőfát, de örülnek, hogy méltó helyre kerül.

Hiányozni fog, az biztos. Hozzánk 1980 áprilisában került, akkor ültettük ide, ahol most jelenleg áll. 3 éves csemete volt akkor. (…) Mindig attól féltünk, ha vihar, ha szél volt, nehogy baj legyen, akár a szomszédok felé, akár az útra is kidőlt volna

– mondta el Cseh Mihályné, akinek férje is meghatódva beszélt a fenyőről. Mindketten nagyon örülnek, hogy elfogadták a felajánlásukat. Kiderült, ez volt Mihály bácsi nagy kívánsága.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Ország Karácsonyfája Facebook-csoport

(Képünkön a 2019-es Ország karácsonyfája látható)


Még több aktualitás itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...